1. aug. 2019
Af Casper Nielsen

Linse: Derfor har jeg skiftet navn

Linse Kessler
Linse Kessler
Foto: Dan Mariegaard
Linse Kessler har taget sin mors ungpigenavn af to særlige årsager.

Linse Kessler har skiftet navn.

Nu hedder hun Lenina Coleman.

Forklaringen er denne:

- Jeg er egentlig døbt Lenina Christiansen, men ingen kunne udtalte Lenina rigtigt, så fra jeg seks år har alle bare kaldt mig Linse. Men nu sker der så meget nyt, og så sad jeg en dag og overvejede, hvad jeg skulle kalde min ny skønhedsserie af parfumer og cremer, fortæller hun til BILLED-BLADET

- ”By Linse” eller Lenina? Jeg sad med en hund under hver arm, da det pludselig slog mig:. ”Hvorfor gør du ikke bare som Mopper og jeg så ofte talte om – tager hendes ungpigenavn”? – ingen af os havde et specielt forhold til min far (der hed Ole Christiansen, red.) og min mor Mopper hed jo i virkeligheden Ann Patricia Coleman.

Så ringede jeg straks til Geggo, og sagde hør lige her: ”Lenina Coleman”.

Opkaldt efter Lenin

-Arj, hvor lyder det fedt mor, lød svaret. Så alt gik op i en højere enhed, siger Brygge-dronningen, der altså som en hyldest til sin mor, og for at skabe et fængende navn til skønhedsserien nu hedder Lenina Colemann – mens skønhedsserien hedder Lenina by Linse – Lenina Coleman.

- ”Lenina” er efter Lenin. Min far var kæmpe kommunist, og han havde troet, at han fik en dreng, der skulle hedde Lenin. Da han så fik en pige blev det til Lenina. En russisk mand jeg kender har sagt, at ”Lenina” i Rusland også er et kærligt udtryk for en lille pige – ja jeg ved sågu ikke om det er helt sandt, men det er da en god historie, ler Lenina Coleman. Eller Linse, som hun stadig kalder sig.

-Ja, jeg vil ikke smide Linse væk - det er jeg jo altid blevet kaldt, siger hun.

Læs mere om: