29. sep. 2022
Af Julie Nolsöe

Masterchef-dommer afslører: Det sker der med maden efter optagelserne

Masterchef-dommerne
Masterchef-dommerne
Foto: NENT Group/Viaplay
Under optagelserne til den populære madkonkurrence bliver der produceret meget mad - og den går heldigvis ikke til spilde, afslører dommer i programmet, Dak Wichagoen

Der bliver hakket, snittet, skåret og stegt i lange baner, når optagelserne til det populære TV3-madprogram "Masterchef" løber af stablen.

Nu fortæller én af de tre dommere i programmet, Dak Wichagoen, hvad der bliver af de mange ingredienser og lækre retter, som ikke bliver spist op, mens kameraerne ruller.

- Det, man ser på tv, det smager vi på - resten ryger videre til DAKA Refood og Fødevarebanken, og der bliver altid tænkt på, at tingene bliver genanvendt og brugt til noget andet, fortæller Dak Wichagoen til BILLED-BLADET.

DAKA Refood håndterer madaffald og sørger for at genanvende det på en bæredygtig måde, mens Fødevarebanken fordeler madoverskud til udsatte i Danmark.

"Ikke flot på tv"

- Der er også madvarer, som aldrig når at blive vist på tv - simpelthen fordi de ikke er "pæne nok", fortæller Dak Wichagoen til BILLED-BLADET.

- Der kan være en aubergine, hvor man tænker "den her er ikke så flot på tv", og så kan man måske tage den med hjem og spise aubergine til aftensmad, siger en grinende Dak Wichagoen og kalder det for en "personalegode" at kunne tage de overskudende madvarer med hjem.

- Det er meget fedt, at det ikke bare ryger ud, siger hun.

Læs mere om: