Torsdag, 24. juli 2014 - af Casper Nielsen

Masterchef-kok Thomas Castberg i alvorlig ulykke

Foto: Birger Storm (BILLED BLADET)
Thomas Castberg, kokken fra TV3's madprogram "Masterchef", måtte opereres i syv timer efter et voldsomt styrt på mountainbike.

Den kendte TV-kok Thomas Castberg, 39, fra TV3's populære madprogram "Masterchef", havde set frem til en stille træningstur på sin ny mountainbike i Rude Skov, men i stedet udviklede det sig højdramatisk.

Han kom nemlig ud for et særdeles voldsomt styrt.

Kinden i højre side af ansigtet blev revet op og knuste øjenhule og kindben.

Mistede tidsfornemmelsen

Flere hold kirurger på Rigshospitalet måtte efterfølgende operere på skift for at få lappet kokkens ødelagte ansigt sammen, skriver BT.

- Jeg var ude at køre mountainbike, som jeg har gjort i mange år. Jeg havde fået en ny cykel, der var sat anderledes op, og styrtet skete på et stykke, der ikke er særlig voldsomt. Da jeg skal køre over én af de små, smalle broer på stien, glider forhjulet, og jeg må have hamret ansigtet ned i broen. Herefter er min tidsfornemmelse skredet. Da jeg rejser mig op og kigger ned, kan jeg se, at kinden i højre side er revet op, og det viser sig senere, at både min øjenhule og kindben er knust, siger Thomas Castberg til BT.

Råbte panisk højt

Han var i gang med træningen op til verdens hårdeste amatørcykelløb, La Marmotte, da ulykken skete i begyndelsen af juni.

- Jeg var vildt bange for at besvime og forbløde. Jeg begyndte at råbe panisk højt, samtidig med at jeg fik kontakt over telefonen med 112.

Thomas Castberg får tilkaldt et par løbere, der skaffer hjælp i en lokal have, hvor der afholdes grill-selskab.

Her er der to læger til stede, og de får fortalt lægeambulancen og traumecentret på Rigshospitalet, hvordan det står til med Castberg.

Ny, kunstig øjenhule

- Den ene af lægerne er professor på Rigshospitalet, og han kan se, at den er rivende gal, og at jeg har brug for ekspertise til at få reddet mit ansigt, så han sørger for, at jeg bliver kørt til Rigshospitalet, hvor de har a-kæden inden for plastik- og mikro-kirurgi. Det er jeg selvfølgelig taknemmelig for i dag, siger Thomas Castberg til avisen.

Han fik ved operationen en ny, kunstig øjenhule, der er lavet af titanium, og 3-4 titaniumplader og skruer som holder det knuste kindben sammen.

En uge efter måtte han på operationsbordet igen, fordi den nye øjenhule skulle rettes til, så øjet ikke sad skævt.

Tabte over syv kilo

Efter en måned på flydende kost, hvor Thomas Castberg tabte 7,6 kilo, har han nu fået lov til at spise mere almindelig mad, mens klappen for øjet er også væk.

Når Castberg dukker op i forårets udgave af "Masterchef", vil han muligvis have fået briller.

- Det er ikke til at sige, hvor meget skade synet har taget, så jeg skal muligvis bruge briller i fremtiden, siger han.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden