1. feb. 2019
Af John Lautrup

Trine Dyrholm gør det igen: Med i stjernebesat dansk krimiserie

Trine Dyrholm
Trine Dyrholm
Foto: Hanne Juul
Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og flere andre af Danmarks mest kendte skuespillere er med i Viaplays nye krimiserie "Forhøret".

Trine Dyrholm er det kvindelige hovednavn i en stjerneparade af danske skuespillere, der er på rollelisten i Viaplays nye krimiserie "Forhøret".

Hovedrollen spilles af Ulrich Thomsen. Han er politimanden, Bjørn, som gør alt for at finde sin datters morder. Derudover medvirker Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling, Lars Ranthe, David Dencik og nye navne som Clara Rosager (filmen "Før Frosten") og Katrine Greis-Rosenthal ("Lykke-Per").

Det skorter med andre ord ikke på formidable skuespillere i serien, der instrueres af Christoffer Boe, som sidste år havde stor succes med TV-serien "Kriger" og filmen "Journal 64".

Instruktør Christopher Boe tilfreds

Historien i "Forhøret" udspiller sig over bare ét døgn, og omdrejningspunktet i hvert afsnit bliver en ny og intens afhøring i jagten på morderen, skriver Viaplay i en pressemeddelelse.

- "Forhøret" har, som en klassisk krimi, jagten på en morder som den dramatiske motor. Det helt unikke ved serien er, at dramaet denne gang er flyttet fra den ydre verden og ind på den mentale arena. Intensiteten og "suspense" opstår derfor i det psykologiske spil mellem to mennesker, der udvikler sig til en kamp på liv og død, siger Nanna Mailand-Mercado, som er ansvarlig for originale produktioner hos Viaplay.

Instruktør Christoffer Boe er svært tilfreds med at have fået lov til at lege med krimigenren.

- Det er TV-serierne, som lige nu viser os de stærke, rå, interessante og overraskende fortællinger. "Forhøret" er en gammel drøm at skabe et stramt koncept, hvor der er skåret helt ind til benet - alt overflødigt er væk. Det, der står tilbage, er en oplevelse af ren essens, siger han.

Danmarks bedste skuespillere

Denne essens fremtryller Christoffer Boe som nævnt ved hjælp af nogle af Danmarks allerbedste skuepillere.

- Jeg har fået lov til at samle mit drømmehold af skuespillere og filmfolk. Kameraet vil fokusere intenst og nådesløst på det psykologiske drama og den kriminalistiske puls, og hvert blik og hvert åndedræt vil have sin plads og betydning, siger han.

"Forhøret" får premiere på Viaplay i slutningen af 2019.

Læs mere om: