6. apr. 2014
Af af Casper Nielsen

VIDEO: Danske stjerner til Barnaby-galla

Kriminalkommissær Barnaby sendte en personlig videohilsen på det store lærred, da de danske skuespillere var til stor galla-premiere på seriens afsnit 100, hvor de medvirker som gæstestjerner.

Marie Askehave, Ann Eleonora Jørgensen, Nikolaj Kopernikus og Julie Agnete Vang var alle på pletten til snigpremieren på Kriminalkommissær Barnabys afsnit nummer 100, ”The Killings of Copenhagen”. Afsnittet bliver først vist på DR påskelørdag, men i dag kunne et særligt indbudt publikum få lov at se, hvordan det spandt af, da den populære Barnaby gæstede Danmark for at opklare en mystisk mordgårde.

Snigpremieren, afholdt i Dagmar biografen, havde lokket alle de danske skuespillere, der spillede sammen med Neil Dudgeons Barnaby til. Kun Birgitte Hjort Sørensen – der spiller en dansk kriminalassistent - måtte beklageligvis melde afbud, da hun samtidig skulle stå på scenen i ”Pigen med parayplyerne” på Betty Nansen.

Inden det særlige jubilæumsafsnit blev vist fik skuespillerne - og resten af den fyldte sal – en ekstra overraskelse. Neil Dudgeon selv havde nemlig sendt en personlig videohilsen, både til sine fans og til de danske kolleger, der ”havde været en fornøjelse at arbejde sammen med”, som han sagde. Desværre er han selv optaget af nye mordgåder i Midsomer, og kunne derfor ikke deltage. I stedet var seriens engelske producer Louise Sutton til stede ved arrangementet, der blev til i et samarbejde mellem DR, BILLED-BLADET og Copenhagen Film Fund.

- Det var en stor fornøjelse at filme i København, alle klikkede bare med hinanden, så det kan da ikke udelukkes, at vi i fremtiden igen vil tage til København. Never say never …, sagde Louise Sutton.

Se de danske skuespillere fortælle hvordan det var at filme med Neil Dudgeons Barnaby, her:

Læs mere om: