VIDEO: Sofie Gråbøl om at optræde på de skrå brædder i Skotland

Sofie Gråbøl.

Sofie Gråbøl.

Arkivfoto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den danske stjerne spiller dronning Margrete af Skotland til august.

I denne uges BILLED-BLADET fortæller Sofie Gråbøl om, hvordan hendes kræftdiagnose og efterfølgende behandling i 2013 har ændret hende – og ikke mindst fået hende til at sige ja tak til jobtilbud i udlandet.

- Jeg tænkte, at jeg ikke kunne ligge på mit dødsleje – hvornår det så end bliver – og have sagt nej til det her smukke teaterstykke, fordi jeg var bange, siger Sofie Gråbøl blandt andet i et interview til The Sunday Times, som BILLED-BLADET i denne uge bringer uddrag fra.

Den 10. august er der premiere på forestillingen ”James III: The True Mirror” i Glasgow, hvor Sofie Gråbøl spiller dronning Margrete af Skotland – en dansk prinsesse, der i 1400-tallet giftede sig med kong Jacob III af Skotland.

Forestillingen spiller i Glasgow frem til den 22. august og derefter skal Sofie Gråbøl til National Theatre i London, hvor hun er på scenen fra den 19. september til den 29. oktober.

I videoen nedenfor, fra Edinburgh International Festival, kan du se Sofie Gråbøl fortælle om rollen som dronning Margrete:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden