9. apr. 2021
Af Majken Munk

X Factor gennem tiden: Her er alle vinderne

Siden 2008 har "X Factor" været en fast bestanddel af danskeres fredage. Igennem tiden er mange forskellige artister løbet med sejren i talentprogrammet.

En af fredagens højdepunkter i starten af året har for mange danskere været "X Factor".

Det elskede talentprogram har været sendt siden 2008 og har budt på mange mindeværdige præstationer, uanset om man er til dygtige musikere eller sjove forsøg på musisk talent.

Enorm talentmasse

"X Factor" har udklækket mange vindere, der i de tidligere sæsoner fik lov at fyre den af i grandiøse omgivelser som Rådhuspladsen og Parken i København, men også Boxen i Herning, når de nåede "X Factor"-finalen.

Men forinden finalen har talenter skullet igennem auditions og bootcamp. Senere har programmet også indført en Five Chair Challenge, som er første gang, dommerne selv begynder at vælge artister fra inden bootcampen.

Dygtige dommere

På sidelinjen har de mange talenter haft hjælp fra dygtige dommere, der blandt andet har talt Remee, Lina Rafn, Cutfather, Soulshock, Ida Corr og Anne Linnet for at bare at nævne få.

Men med "X Factor" er det svært ikke også at nævne Thomas Blachman, der for alvor var med til at sørge for, talentprogrammet fik omtale.

Med efterhånden flere år på bagen, end man har fingre på to hænder til at tælle det, kan det være svært at huske alle vinderne. I galleriet ovenfor kan du se, hvem der stolt kunne løfte armene over hovedet og kalde sig for vinder af "X Factor".

Læs mere om: