11. maj. 2022
Af Lene Skriver Bak

Vild med dans-stjerner får vigtig opgave af minister

Hilda Heick, Rasmus 'Lakserytteren' Kolbe og Mille Funk, Thomas Evers Poulsen og Astrid Krag, Peter Mygind og Mie Moltke.
Hilda Heick, Rasmus 'Lakserytteren' Kolbe og Mille Funk, Thomas Evers Poulsen og Astrid Krag, Peter Mygind og Mie Moltke.
Arkivfoto: Hanne Juul, Jesper Sunesen og Birger Storm
Vild med dans-stjernerne Hilda Heick, Thomas Evers Poulsen, Lakserytteren og Peter Mygind har fået en vigtig opgave af social- og ældreminister Astrid Krag.

Astrid Krag har samlet et hold af tidligere "Vild med dans"-deltagere og givet dem en særlig opgave.

Hilda Heick, der dansede med Michael Olesen i 2020, Peter Mygind, der var Mie Moltkes dansepartner i 2005, Lakserytteren, der dansede med Mille Funk i 2021 og Thomas Evers Poulsen, der har været med i programmet siden begyndelsen i 2005, har alle sagt ja til at være ensomhedsambassadører og være med til at sætte ensomhed på dagsordenen.

Baggrunden er Danmarks første nationale strategi mod ensomhed.

Et nyt nationalt partnerskab mod ensomhed, som Røde Kors og Ældre Sagen står i spidsen for, skal blandt andet bidrage til at formulere strategien, styrke den nationale indsats mod ensomhed og skabe større fokus på udfordringen i samfundet.

Partnerskabet består, ud over Røde Kors og Ældre Sagen, af op mod 70 civilsamfundsorganisationer, myndigheder og private virksomheder, oplyser Social- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Social- og ældreminister Astrid Krag, der selv, sammen med Thomas Evers Poulsen, dansede sig til en tredjeplads i "Vild med dans" sæson 11 i 2014, skød sammen med generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl, og administrerende direktør i Ældre Sagen, Bjarne Hastrup, arbejdet i gang med fællesspisning i Folkehuset Absalon på Vesterbro.

Her deltog også ministerens tidligere dansepartner, Thomas Evers Poulsen, og Rasmus 'Lakserytteren' Kolbe.

https://imgix.billedbladet.dk/astrid-krag-lakerytteren-evers550.jpg
Social- og ældreminister Astrid Krag med danser Thomas Evers Poulsen og YouTuber Rasmus 'Lakserytteren' Kolbe.
Foto: Nikoline Vestergaard / Social- og Ældreministeriet

Astrid Krag, der som minister skal arbejde med den nationale strategi, glæder sig over initiativet.

- Ingen bør føle sig ensom i Danmark, og vi har alle et ansvar for at få hinanden med ind i fællesskaberne. Det handler først og fremmest om at tale med hinanden og interessere sig for hinandens liv. I dag starter vi den vigtige samtale om, hvordan vi som samfund og hver især bliver bedre til at bekæmpe ensomhed og tale åbent om det. Jeg ser frem til at arbejde sammen med de mange engagerede og dygtige organisationer, så vi i de kommende år kan få taget livtag med ensomheden, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Læs mere om: