5. jan. 2013
Af af Jan Bergman

Wolff og Koppel værter for Danmarks Indsamling 2013

Louise Wolff og Nikolaj Koppel står i spidsen for Danmarks Indsamling 2013, der ruller over skærmen fredag den 8. februar.
Louise Wolff og Nikolaj Koppel står i spidsen for Danmarks Indsamling 2013, der ruller over skærmen fredag den 8. februar.
Foto: DR/Agnete Schlichtkrull
Louise Wolff og Nikolaj Koppel styrer Danmarks Indsamling 2013 når programmet ruller over skærmen.

Danmarks Indsamling 2013 er skudt i gang. Louise Wolff og Nikolaj Koppel udgør sammen med Steffensen, Fisker, Geisling og Essendrop værtskorpset, når indsamlingen kulminerer fredag den 8. februar.

Louise Wolff og Nikolaj Koppel kommer til at befinde sig langt fra de vante rammer i DR Byen. De skal nemlig styre slagets gang fra en skole i byen Kayonza i Rwanda, som SOS Børnebyerne har opført med midler fra netop Danmarks Indsamling:

- Jeg synes, det er en kæmpe opgave at få. Og jeg glæder mig meget til at samle hele Danmark til så stort et formål, fortæller Louise Wolff, som sidste år besøgte det nordlige Uganda i forbindelse med Danmarks Indsamling.

- Det var meget særligt at møde børn, som bærer rundt på så store ar på både krop og sjæl, at vi slet ikke kan forestille os det, og som alligevel griner, leger og har appetit på livet. Mange børn kan ikke komme i skole, og de, der kan, går måske syv kilometer derhen, for siden at kæmpe sig igennem en hel skoledag uden hverken mad eller drikke. Uden hjælp har de nærmest ingen mulighed for at flytte sig bare en smule her i livet, lyder det fra DR-værten.

Baggrund for Danmarks indsamling 2013

21 afrikanske lande syd for Sahara befinder sig i en akut fødevarekrise, og op mod 340 millioner mennesker i Afrika mangler adgang til basale fornødenheder som rent drikkevand. Det er bare lidt af den nød, danskerne i samarbejde med de 12 største hjælpeorganisationer og DR kæmper for at nedbringe med Danmarks Indsamling 2013, der kulminerer i et kæmpe liveshow fredag 8. februar klokken 19.00 på DR1.

To hovedværter og fire landsdelsværter

Ved Danmarks Indsamling 2013 er det Louise Wolff og Nikolaj Koppel, der med kyndig hånd skal styre slagets gang, og i år får de to erfarne værter selskab af fire kollegaer. Som noget nyt er Danmarks Indsamling nemlig rykket ud i landet, hvor fire landsdele kommer til at kæmpe med og mod hinanden om at samle mest ind og gøre en forskel i Afrika. Landsdelsværterne er Mads Steffensen, der skal dække den nordjyske indsamling, Sisse Fisker, der dækker den midtjyske indsamling, Peter Qvortrup Geisling, som skal dække Syddanmark og Ulla Essendrop, som styrer løjerne i Østdanmark.

Om indsamlingen

Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007 og har samlet over 500 mio. kr. til udviklingsprojekter i Afrika. I 2012 blev det til 87 mio. kr. til børn på flugt. Danmarks Indsamling løber fra nu og frem til 8. februar, hvor indsamlingen kulminerer med det store tv-show på DR1 med topunderholdning og kendte personer på plads i callcentret - klar til at tage imod danskernes bidrag.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2013 ved at klikke her