Søndag, 19. juni 2022 - af af

Døde på sin bryllupsdag: Sådan mødte Uffe Ellemann-Jensen sit livs kærlighed

Alice Vestergaard og Uffe Ellemann

Alice Vestergaard og Uffe Ellemann

Foto: Hanne Juul
Uffe Ellemann-Jensen og Alice Vestergaard nåede at være gift i 51 år.

Danmark har mistet en stor politisk skikkelse, og Alice Vestergaard har mistet sin ægtemand – ovenikøbet på sin bryllupsdag.

19. juni er det 51 år siden, at hun og Uffe Ellemann-Jensen sagde ja til hinanden.

Mødte hinanden på Danmarks Radio

De havde ellers begge været gift før og fået børn, men kærligheden mellem dem blomstrede hurtigt, da de mødte hinanden på Danmarks Radio.

Alice Vestergaard er journalist og arbejdede dengang på TV Avisen, og her blev Uffe Ellemann-Jensen ansat som økonomisk medarbejder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kunne ikke leve uden hinanden

Han anede ikke noget om at lave fjernsyn, så det blev Alice Vestergaards opgave at lære ham det.

- Vi brændte stille og roligt varme på hinanden. Det varede vel en del måneder, før det gik op for os, at  - hov! – vi kan da ikke leve resten af livet uden hinanden, fortalte Uffe Ellemann-Jensen i et interview med BILLED-BLADET forud for guldbrylluppet sidste år.

- Når man pludselig opdager, at man er blevet skrupforelsket i en skøn kvinde, og at hun er ens livs store kærlighed, så kan man komme til et punkt, hvor man skubber alle andre hensyn i baggrunden, uddybede Venstre-manden om forelskelsen.

Fra et tidligere forhold havde Uffe Ellemann-Jensen allerede børnene Karen og Claus, mens Alice Vestergaard var mor til Helene, da hun og Uffe mødte hinanden på DR.

Året efter deres første møde, blev de gift. Siden adopterede Uffe hendes datter, og sammen fik de sønnen Jakob, som er gået i sin fars fodspor og er blevet formand for Venstre.

Uffe Ellemann døde efter flere års kræftsygdom natten til søndag 19. juni. Han blev 80 år gammel og var omgivet af sine nærmeste til det sidste.

Alice Vestergaard og Uffe Ellemann-Jensen

Foto: Hanne Juul

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden