Dronning Margrethes gobelin-kunstner bag ny H.C. Andersen skulptur

Foto: Kasper Kristoffersen
Den internationalt kendte kunstner Bjørn Nørgaard var i hopla, da han afslørede kæmpe bronzeportræt, han har lavet af H.C. Andersen. Det skete på Tivoli Hotel.

Bjørn Nørgaard var en stolt og glad mand, da han kunne afsløre en fire meter høj bronzeskulptur af H.C. Andersen. Det skete på Tivoli Hotel, hvor det store H.C. Andersen-ansigt pryder foyeren. Nørgaards værk er ganske udfordrende og modigt.

- H.C. Andersen var selv sygeligt optaget af sit eget hoved, når han skulle fotograferes, og billedligt har vi en ide om, at alle disse historier kom ud af hans fantasi, som jo var et nyt begreb dengang fra romantikken.  Vi kender alle kæmpehoveder fra Olmekerne, Påskeøerne, der er et af Karl Marx i Chemnitz m.fl. og Pallas Athene fødes ud af Zeus hoved, så dette måtte blive et kæmpe portræt af H.C. Andersen i bronze, siger Nørgaard, der af mange er bedst kendt for sine gobeliner på Christiansborg Slot.

Dronningens gobeliner

I Riddersalen på Christiansborg Slot hænger 17 moderne gobeliner, som er en af de største fremstillinger af Danmarkshistorien på vægtæpper. Gobelinserien blev bestilt til Dronningens 50-års-fødselsdag i 1990 som en gave fra dansk erhvervsliv og en lang række fonde. Tæpperne blev efter tegninger af Bjørn Nørgaard fremstillet af de traditionsrige franske væverier Manufacture des Gobelins og Manufacture de Beauvais.

Foto: Kasper Kristoffersen

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden