Esben Smed fra Bedrag: Kåret til Shooting Star 2017

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Skuespiller Esben Smed er netop blevet kåret til Shooting Star og skal modtage hæderen ved Berlin International Film Festival i februar.

2016 har været et godt år for Esben Smed. Blandt andet har hans præstation som Nicky i to sæsoner af DR’s dramaserie ”Bedrag” resulteret i store roser. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Nu er han også blevet anerkendt internationalt, godt nok ikke for sin rolle i ”Bedrag”, men for filmen ”Aminas breve”, der endnu ikke har haft premiere i Danmark. Esben Smed er kåret som Shooting Star på Berlin International Film Festival.

Blandt 10 udvalgte skuespillere i Europa

Det er European Film Promotion, som kårer årets Shooting Stars, og Esben Smed er blandt 10 udvalgte skuespillere fra hele Europa, der modtager hæderen som Shooting Star.

Og med hæderen følger et stramt program, hvor Esben Smed og de ni andre modtagere får chancen for at møde højtstående filmfolk, deltage i receptioner og workshops. De modtager priserne ved Berlins filmfestival 13. februar 2017. 

LÆS MERE: "Bedrag"-stjernerne Natalie Madueno og Esben Smed vinder talentpris

Den 32-årige skuespiller er med sin hæder fra European Film Promotion kommet i flot selskab. Tidligere vindere af prisen tæller navne som Nikolaj Lie Kaas, Thure Lindhardt og Iben Hjejle. 

Esben Smeds prisvindende rolle

Esben Smed er blevet hædret som Shooting Star for sin hovedrolle i ”Aminas breve”, der får premiere 9. marts næste år. Det er en filmatisering af Jonas T. Bengtssons roman af samme navn, instrueret af Jacob Bitsch. 

LÆS MERE: "Bedrag": Vidste du det om Esben Smed?

I filmen spiller Esben Smed Janus, der netop er blevet udskrevet fra en psykiatrisk afdeling med en eneste tanke i hovedet. Han vil finde sin gymnasieveninde Amina. Under sin indlæggelse på psykiatrisk afdeling har han modtaget breve fra hende, og brevene har givet ham trøst i en svær tid. Pludselig får Janus ikke tilsendt flere breve, og han er sikker på, at der er sket noget med Amina. 

Se traileren for "Aminas breve" her.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden