Torsdag, 3. januar 2019 - af Ulrik Ulriksen

Familie og venner tog tårevædet afsked med Troels Kløvedal

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Troels Kløvedal fik en smuk begravelse fra Holmens Kirke, hvor den nære familie og mange gode venner var samlet.

Holmens Kirke i København dannede en værdig og smuk ramme  om Troels Kløvedals begravelse. Den nære familie anført af afdødes søn Mikkel Beha Erichsen var samlet omkring båren i kirken, hvor salmer som ”Se, nu stiger solen af havets skød” prydede lydbilledet.

Også ”Hvor smiler fager den danske kyst” blev sunget til ære for afdøde, som jo var en ægte søens mand. Det var faktisk Kløvedal selv, som havde ønsket, at disse salmer skulle synges ved højtideligheden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Troels Kløvedal stævnede mod Holmens Kirkegård

Provsten ved Holmens Kirke, Eigil Bank Olesen, holdt en fin tale, og i den kom han ind på, at Troels Kløvedal selv havde forberedt mange af detaljerne i forbindelse med sin begravelse.

– Nu er Troels Kløvedal i morgenkimingen stævnet mod Holmens Kirke og Holmens Kirkegård i den af vennerne på nabogården smukt bemalede og prydede kiste. Kisten er Troels Kløvedals sidste skib, og den er bemalet, som var det Nordkaperen selv, sagde provsten blandt andet i sin tale.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Et tårevædet farvel ved båren

Efter højtideligheden førtes Kløvedals båre ud ad Holmens Kirke. Ved rustvognen samledes familien til et sidste tårevædet farvel.

Alles øjne fulgte Troels Kløvedals båre, da den blev kørt væk med kurs mod Holmens Kirkegård på Østerbro i København.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden