27. nov. 2022
Af Laura Dalgård Hansen

Faren spillede pudsig rolle, da 19-årige Morten Ankerdal pludselig endte til EM-finalen i 1992

Steen og Morten Ankerdal
Steen og Morten Ankerdal
Foto: Jesper Sunesen
I juni 1992 skulle Morten Ankerdal læse op til sin studentereksamen, men hans far, Steen Ankerdal, skaffede ham en finurlig tjans på TV 2, som endte med at sikre den senere sportsvært en billet til EM-finalen.

Gennem knap 25 år har Morten Ankerdal dækket sport for TV 2, men allerede inden han blev ansat i 1998, var han godt bekendt med tv-stationen.

Sportsværtens far, Steen Ankerdal, var ansat på kanalen i begyndelsen af 1990’erne, og selv om Morten Ankerdal bare var teenager dengang, havde han alligevel en stor andel i, at danskerne kunne følge EM hjemme foran tv-skærmen i 1992.

Krydsede Øresund for TV 2

- Min far arbejdede på TV 2, og dengang var det ikke en større tv-station, end at når man havde udfordringer, løste man det lokalt. Det var så dyrt at sende materialet fra Malmø til Danmark, fordi det skulle sendes via satellit, så man fik den ide at sende én over med flyvebåden og så hente vores bånd og tage tilbage med nogle nye bånd, fortæller Morten Ankerdal.

- ”Hvem får vi til det?” Så sagde Steen: ”Det gør Morten, da. Han læser til eksamen i 3. g, og det kan han godt håndtere”. Så jeg lå og fragtede bånd fra Malmø til København via flyvebåden, mindes Morten Ankerdal om slutrunden i 1992, det endte med at blive historisk.

Han fik ikke løn for sit arbejde, men til gengæld indkasserede tjansen en billet til EM-finalen i 1992, hvor sportsværten med egne øjne oplevede den ultimative triumf.

Oplevelsen, der endte med dansk succes, står tilbage som Morten Ankerdals største fodboldminde.

Læs mere om: