19. aug. 2018
Af Lene Skriver Bak

Farvel til Frankrigs ambassadør Zimeray: Læs hans smukke afskedsord

Francois Zimeray.
Francois Zimeray.
Foto: Lars H. Laursen
Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, takker af. Læs hans smukke afskedsord til Danmark.

Den franske ambassadør, Francois Zimeray, rejser.

Han stopper som ambassadør i Danmark, men selv om han forlader landet, vil Danmark aldrig forlade ham, skriver han blandt andet i sine smukke afskedsord.

Læs hele ambassadørens afskedshilsen:

Kære venner.

Så er tiden kommet til at sige farvel. Om nogle dage har jeg æren af, at tage imod Frankrigs præsident, som aflægger det første franske statsbesøg i Danmark i 36 år. To dage efter, den 31. august, er jeg ikke længere Frankrigs ambassadør i Danmark, og døren til det Thottske Palæ lukker sig bag mig og min familie, Karine, Raphael og Victor.

Jeg ønsker blot, at I skal vide, hvor meget jeg kommer til at savne jer. Jeg har i Danmark oplevet mange intense stunder og de fleste sammen med jer, mine danske venner. For mig er Danmark meget mere end et land og en civilisation. I holder en skat i jeres hænder: jeres ”art de vivre”, tilliden til hinanden, jeres demokrati, jeres frihed og modet til at kæmpe for den. Beskyt jeres værdier og vær stolte af dem. Ikke for at være bedrevidende, men fordi der påhviler jer et ansvar.

For denne uforudsigelige verden, som søger den rette vej, har brug for forbilleder og for inspiration. I viser verden, at modernitet ikke er traditionens fjende, at industrien ikke er naturens fjende, og at arbejdet ikke er privatlivets fjende. Kort sagt, at ligevægt er en betingelse for at være lykkelig.

Jeg ønsker min efterfølger al mulig held og lykke.
De, som ønsker at holde kontakt til os, kan gøre det via de sociale medier. Jeg forlader Danmark, men Danmark vil aldrig forlade mig.

Au revoir.

Francois Zimeray.

Francois Zimeray har mødt den danske kongefamilie som et led i sit arbejde.

Vi har samlet fem billeder af ambassadøren med repræsentanter for den danske kongelige familie:

GALLERI: Zimeray med de kongelige

Læs mere om: