5. mar. 2021
Af Majken Munk

Fra Sygeplejeskolen til Grand Prix: Jesper Groth i vild forvandling

Jesper Groth
Jesper Groth
Foto: Søren Jul Lamberth
Skuespiller Jesper Groth fik sit folkelige gennembrud i ”Sygeplejeskolen”. Lørdag indtager han scenen ved Dansk Melodi Grand Prix 2021.

Jesper Groth har efterhånden fået skabt en karriere, der rummer både skuespil og musik.

Udover at være skuespiller er han den ene halvdel af duoen Fyr og Flamme, der stiller op til Dansk Melodi Grand Prix 2021.

Brød igennem som Bjørn

Jesper Groth fik sit folkelige gennembrud som den stille Bjørn i TV 2 Charlie-serien ”Sygeplejeskolen”.

https://imgix.billedbladet.dk/sygeplejeskolen_iii_-_bjoern_1_1.jpg
Jesper Groth spiller Bjørn i "Sygeplejeskolen".
Mike Kollöffel/TV 2

Her startede han som en kristen forsigtigper, der i seneste sæson kom ud i et morfinmisbrug, der var ved at koste ham karrieren som sygeplejerske.

Jesper Groth har tidligere også været med i satireserierne ”Klaphat” og ”Parterapi”.

Efterfølgende har han også deltaget i ”Stormester”, hvor han viste sine kreative opgaveløsningsevner frem.

Ramt af musikken

I 2020 sprang Jesper Groth for alvor ud som musiker, da han sammen med vennen Laurits Emmanuel dannede duoen Fyr og Flamme.

- Vi har været meget bidt af den sammen muse, så er vi jo er sådan gået til og fra hinanden. Nogle gange med lidt større intensitet i at mødes. Det var jo noget, der startede et sted og pludselig endte et andet sted. Det er noget, som vi har kunnet kigge hinanden i øjnene med og sige: Vi tager det videre. Vi tror faktisk på, at der er nogen derude, der også vil popmusikken. Så har det jo udviklet sig derfra, siger Jesper Groth og fortsætter:

- Det lyder utroligt nemt, det har det ikke været. Men vi laver en musikvideo til Menneskeforbruger, og så er det en romkugle, der selv er begyndt at rulle.

I forvandling

For mange der kun kendte til Jesper Groth som Bjørn i ”Sygeplejeskolen”, er Fyr og Flamme langt derfra. Det er nostalgisk pop, der giver en fornemmelse af at være tilbage i tiden.

https://imgix.billedbladet.dk/fyrogflamme_pressefoto-1_1.jpg
Jesper Groth og Laurits Emmanuel er til sammen duoen Fyr og Flamme.
Foto: Rasmus Laursen

Sådan ser duoen også ud. De iklæder sig rober, der var populært engang. Det kommer også til at skinne igennem, når de går på Grand Prix-scenen lørdag.

- Nu har jeg lige været ved frisøren for at få lavet mit Grand Prix-hår, og jeg har prøvet at komme så tæt på Lars Muhls frisure i 1995, fordi han så helt igennem legendarisk ud, som en dansk Bowie, siger Laurits Emmanuel.

Hør Fyr og Flamme spille deres Grand Prix-sang ”Øve os på hinanden” lørdag 6. marts på DR 1.

GALLERI: Deltagere i Dansk Melodi Grand Prix 2021

Læs mere om: