7. maj. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Grevinde Alexandra var et hit til vild verdenspremiere

Grevinde Alexandra.
Grevinde Alexandra.
Foto: Alex Tran
I Odense Zoo fik grevinde Alexandra og mange andre gæster sig en vild oplevelse, da de var med til åbningen af en eksperimenterende kunstudstilling.

Der var virkelig gang i den i Odense Zoologiske Have, da der var fest i anledning af, at man åbnede kunstudstillingen ”Becoming Human”.

Grevinde Alexandra, der er protektor for Odense Zoo, var med til åbningsbegivenheden, og hun gik en runde i haven for at se på både kunstværker og de mange dyr.

Blandt giraffer, pingviner og andre dyr kunne grevinden og de øvrige inviterede gæster nyde værker af danske og udenlandske kunstnere. Flere af værkerne var ret vilde og vovede, så på den måde passede de ganske godt ind i miljøet i Zoo.

Kombinationen af kunstudstilling og Zoo er i øvrigt ikke forsøgt før, så der var i Odense tale om en vaskeægte verdenspremiere.

LÆS MERE: Grevinde Alexandra sang for patienterne på Rigshospitalet

Odense Zoo er noget specielt for grevinde Alexandra

Det var helt tydelig, at grevinden nød at være tilbage i Odense Zoologiske Have, som har en helt særlig betydning for hende.

Alexandra har i mange år været protektor for stedet, og hun har flere gange været på officielle opgaver her. Blandt andet har grevinden indviet flere af de nye anlæg, der er en pryd for den gamle dyrehave fra 1930.

Vil have Nikolai og Felix med

I sin åbningstale ved den festlige begivenhed lagde grevinden ikke skjul på, hvor meget Odense Zoo betyder for hende, og at hun beundrer det arbejde man udfører her.

Grevinde Alexandra understregede også, at hun er begejstret for kunstudstillingen, som efter hendes opfattelse vil være et hit for både mennesker og dyr.

Grevinden var bestemt selv et hit på den skønne dag.

I Odense Zoo er man glade for Alexandra, der inden afgang lovede at komme tilbage snart og måske endda med sine sønner prins Nikolai og prins Felix.

Læs mere om: