Guld-Haralds medaljer stjålet - familien ked af det

Rudi og Harald Nielsen

Foto: Jeppe Michael Jensen

Den legendariske fodboldspiller Harald Nielsens familie ærger sig, for i weekenden blev flere medaljer fra hans storhedstid stjålet fra en udstilling i Arena Nord. En dusør på 5.000 kr. er udlovet

Onsdag, 24. april 2019 - af Trine Larsen

Foran Arena Nord i Frederikshavn står der en statue af fodboldikonet Harald Nielsen, som døde i august 2015. Og indenfor i foyeren stod der indtil weekenden også en række memorabilier, som Guld-Harald har fået gennem sin tid som fodboldspiller i bl.a. Italien.

Men en stor ramme med medaljer, som familien Nielsen, med hustruen, Rudi Nielsen i spidsen, har udlånt, er blevet stjålet.

- Det er vi selvfølgelig rigtig kede af og håber, at der er tale om "drengestreger", og at vedkommende på den ene eller anden måde afleverer dem tilbage, siger Harald Nielsens datter, Heidi Madsen og tilføjer:

Håber de kommer tilbage

-  Jeg tror ikke, de har særlig værdi for nogen til at omsætte - og slet ikke i forhold til den glæde, at de medaljer kunne blive set af alle i udstillingen. Men for os har de stor affektionsværdi, og derfor håber vi også, at dusøren på 5.000 kr. kan skaffe dem tilbage. Det er i hvert fald flere penge, end man ville kunne få på et loppemarked, siger Heidi  Madsen, der faktisk sammen med sin familie og moderen Rudi Nielsen samme weekend var i Frederikshavn og ved Arena Nord for at kigge på statuen af familiens overhoved.

- Det er endnu mere bittert at få besked om tyveriet, for da vi var der, var der den skønneste og mest fantastisk stemning på Harald Nielsen Plads foran arena Nord. Overalt var der et mylder af børn og unge, mange lå i græsset omkring statuen af far og én havde hængt sin trøje til tørre mellem hans fingre. Det var lige præcis sådan, vi havde håbet, at statuen ville blive brugt; som samlingspunkt og et hyggeligt sted, siger Heidi Madsen og håber, at rammen med hendes fars medaljer igen finder vej til Arena Nord, hvor den de sidste to år har været en del af en samling med flotte genstande fra Harald Nielsens enestående karriere.

Få kongeligt krus med BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Dusør

Arena Nord har udlovet en dusør på 5. 000 kroner, så har nogen set de forsvundet medaljerne, bedes de kontakte Per Malmberg i Arena Nord på mail [email protected] eller på telefon 28 55 04 80.

Foto: Claus Poulsen

Harald Nielsen med datteren Heidi for nogle år siden

Preben Elkjær og Nicole