Grevinde Alexandra: Felix og Nikolai er hinandens bedste venner

Grevinde Alexandra

Grevinde Alexandra

Foto: Lars Laursen

BILLED-BLADET møder Grevinde Alexandra i Berlin til en snak om hendes to prinse-rollinger.

Søndag, 5. december 2010 - af Trine Larsen

- Hvordan er det i Deres liv. Prins Nikolai er 11 år og vel også på tærsklen til at blive teenager?

- Ikke endnu. Heldigvis. Han er stadigvæk så glad for at være den der glade, legende, barnlige sjæl. Og sjov. Jeg kom sådan til at le, da han forleden havde talt i telefon med min mor og bagefter helt lettet sagde: Pyh, samtalen foregik heldigvis på engelsk. Han er nemlig begyndt at have tysk i skolen, og så insisterer min mor jo, ler Alexandra.

- Hvad med forholdet mellem Felix og Nikolai?

- De er virkelig vidt forskellige de to brødre, men de er altså hinandens bedste venner. Jeg bliver tit spurgt, om de aldrig slås og er uvenner? Men nej, det gør de ikke. De leger også så godt sammen, og har én af dem en ven med hjem, så er det ikke noget med: Det er min ven, du må finde på noget andet! Nej, så leger de alle tre sammen. Det er fantastisk og SÅ dejligt at følge, siger Alexandra glad.

Man kunne også se, senest til Hubertusjagten, hvor godt et forhold og hvor søde de er over for deres mindre fætter og kusine, prins Christian og prinsesse Isabella?

- Ja, de er så søde sammen. Begge drengene, men især Nikolai er så betænksom og omsorgsfuld over for de mindre, siger Alexandra stolt

- De gik også til boksetræning med Nikolai på et tidspunkt?

- Ja, og han spørger mig hele tiden, om vi ikke kan gøre det igen. Og det skal vi, men jeg har ikke lige kunnet finde fast tid i kalenderen til det også. Hverken i min ellers hans. Men det er godt for drenge at få brugt den dér ekstra energi, for boksetræning er hårdt.

- Men jeg synes også, det er godt for dem at slappe lidt af en gang imellem. Der behøver ikke ske noget hver eneste dag.