Lørdag, 11. marts 2017 — af Trine Larsen

Kate og William hjalp dronning Elizabeth

Prins William, hertuginde Catherine
Prins William, hertuginde Catherine
Foto: All Over
Dronning Elizabeth fik støtte fra især Kate og William, da dronningen sammen med stort set hele sin familie var til afsløringen af et mindesmærke for krigsveteraner i London

Hertuginde Kate og gemalen, prins William, var naturligvis på plads for at tage del i afsløringen af et nyt krigsmindesmærke, der blev afsløret under overværelse af dronning Elizabeth og prins Philip i London.

Kate og William var dog ikke dronningens eneste støtter, idet nærmest hele den britiske kongefamilie var på plads ved højtideligheden, men det populære unge par tiltrak sig ekstra megen opmærksomhed.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dét selvom både prins Charles og hans hustru Camilla, hertuginde af Cornwall deltog, sammen med prinsesse Anne, samt prins Edward og hans hustru, Sophie.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Dronning Elizabeth i spidsen

Kongefamilien var, med dronning Elizabeth i spidsen, samlet for at hylde de væbnede styrker og mange civile, der gjorde tjeneste under Golf-krigen samt konflikterne i Irak og Afghanistan.

Til stede ved afsløringen af det nye mindesmærke var også premierminister Theresa May og omkring 2.500 gæster som repræsentanter fra veteraner, militære delinger, politikere og frivillige organisationer.

Mindesmærket, der er en skulptur skabt af kunstneren Paul Day, skal ikke ses som et minde om de faldne og sårede. Skulpturen skal der imod fejre og hylde de tusinder, som har tjent deres land på forskellige måde, og dét ville hele den kongelige familien bakke op om og støtte med deres tilstedeværelse.

Dronning Elizabeth
Foto: All Over

Flere i den kongelige familie har et helt specielt forhold til netop militæret og den indsats, der er blevet gjort, og flere medlemmer af den kongelige familie har også besøgt de væbnede styrker i de krigs-og urohærgede lande. Både prins Philip og prins Charles har besøgt Basra i Irak og Camp Bastion i Afghanistan, hvor også prins Harry og prins William begge har deltaget aktivt bl.a. som piloter.

Prinsesse Anne har besøgt Afghanistan tre gange, og hendes bror prins Andrew to gange, ligesom han tre gange har været på besøg i Irak for at vise moralsk støtte til de udsendte. Og netop støtte til de mange udsendte er det nye mindesmærke et udtryk for.

LÆS MERE: Hertuginde Catherine giver sutteflaske - se billederne

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden