Rørt til tårer: Grevinde Alexandras gribende afsked

Det blev et rørende farvel for Grevinde Alexandra og DR's pigekor med chefdirigent Michael Bojesen.

Det blev et rørende farvel for Grevinde Alexandra og DR's pigekor med chefdirigent Michael Bojesen.

Foto: Krestine Havemann
Grevinde Alexandra havde ligesom alle andre tilstedeværende svært ved at holde tårerne tilbage, da DR Pigekoret søndag eftermiddag gav deres sidste julekoncert i DR Byens koncertsal.

For ikke alene sang pigerne så smukt og gribende, men den fortættede stemning blev endnu mere følelsesladet af, at det var chefdirigent Michael Bojesens afskedskoncert.

På scenen blev Michael Bojesen af DR's musikchef, Leif Lønsmann, udnævnt til korets æresdirigent, og det var en dybt berørt Michael Bojesen, der modtog stående applaus fra både kor og publikum i flere minutter.

Efter 10 år som chefdirigent for DR Pigekoret har Michael Bojesen valgt at stoppe på toppen, og selvom beslutningen er vel gennemtænkt, var det ikke mindre vemodigt for ham at sige farvel til pigerne - og omvendt.

Rørt til tårer

Det skete ved en reception efter koncerten, hvor også korets protektor, grevinde Alexandra, kneb en tåre under de mange taler. Og da hun selv gik på scenen, tog følelserne over. Kun et par sætninger inde i den stærkt personlige og bevægende tale for Michael Bojesen knækkede stemmen, og tårerne stod grevinden i øjnene.

Men Alexandra fik fuldført sin tale og gav efterfølgende Michael Bojesen en kæmpekrammer, mens han og koret kvitterede med at synge Tove Ditlevsens digt, "Så tag mit hjerte", som de sang til Alexandras bryllup med Martin Jørgensen for tre år siden.

- Det har været et eventyr, sagde Michael Bojesen, mens pigerne græd og hulkede omkring manden, som flere af pigerne nærmest betragter som deres reservefar, som de har rejst jorden rundt med, og som de betegner som følsom, inspirerende, distræt, betænksom, morsom, arbejdsom og krævende.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden