Søndag, 12. juli 2020 — af Marianne Singer

Skønne billeder: Baronfamilien nyder sommeren på Gavnø Slot

BILLED-BLADET har besøgt baron Otto Reedtz-Thott og baronesse Helle Reedtz-Thott, der nyder de idylliske omgivelser hjemme på Gavnø Slot sammen med deres tre børn.

Det har regnet voldsomt i de foregående dage, men solen er igen fremme for fuld styrke, da BILLED-BLADET kommer på besøg hos baronfamilien Reedtz-Thott på Gavnø Slot ved Næstved.

– Men det var godt med lidt regn for landbruget, bemærker baronesse Helle Reedtz-Thott straks og understreger dermed, hvor tæt familien er forbundet med naturen, der omgiver dem i det daglige.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Alt blomstrer og gror

Baron Otto Reedtz-Thott, 66, og baronesse Helle Reedtz-Thott, 45, viser rundt i slotsparken, hvor deres tre børn, Ludvig, 15, Holger, 13, og Eloise, 11, springer glade og hjemmevante rundt, mens de skiftevis hyggesnakker og smådriller hinanden.

– Lige nu er vi i starten af blomsterfestivalen med tusindvis af forskellige sommerblomster, der er i sæson og springer ud løbende. Vores store rosenhave er i fuld blomst nu og blomstrer langt hen i sensommeren, også sansehaven er i fuldt flor, og sommerfuglelandet er åbent. Så man kan gå rundt på opdagelse i de forskellige haver, fortæller baronessen, der matcher de mange farverige blomster flot i sit elegante orange sæt.

Glad stemning

Der er en glad stemning omkring familien.

Dagen før har Ludvig afsluttet 9. klasse på Herlufsholm Skole, og han skal fortsætte efter sommerferien på gymnasiet samme sted.

Holger skal i 8. klasse, mens Eloise skifter fra den lokale folkeskole, Rønnebæk Skole, over til sine brødre på Herlufsholm.

Her blev også prins Nikolai student fra i juni 2018.

Lang sommerferie

Nu venter der hele familien en dejlig lang sommerferie, der bliver delt mellem Danmark og Frankrig.

– Vi elsker den danske sommer på Gavnø, fordi vi her er tæt på naturen. Vi nyder vores frugt- og køkkenhave og nyder at plukke bær og lave marmelader til efteråret. Vi skal ud og fiske, overnatte i vores skov på øen, hvor der både er havørne og kronvildt, som vi gjorde det i foråret, lave mad over bålet og andre spændende aktiviteter, remser baronessen begejstret op.

Roadtrip til Frankrig

Men i første omgang venter den traditionsrige tur til Sydfrankrig, hvor familien selvfølgelig tager deres forholdsregler for at undgå coronasmitte.

– Vi ser frem til at besøge vores familiehus i Sydfrankrig og kører derned i bil – som et lille roadtrip. Jeg glæder mig! Vi har mange traditioner om sommeren, og en af dem er, at vi holder ferie sammen. Vi værner om de skønne traditioner og nyder at være sammen. Så vi glæder os til at holde en dejlig lang sommerferie. Jeg elsker den luksus det er at kunne læse en bog uforstyrret, lægge den fra mig, spise en god frokost og derefter fortsætte med bogen. Det er en luksus, man ikke har mulighed for i hverdagen, siger baronessen.

Nyrestaurerede værelser

Det er ikke kun udenfor, at der er masser at opleve.

Baronesse Helle viser ind i det flotte historiske gæsteværelse Store billard, som hun netop har restaureret færdigt.

– Jeg er direktør i Gavnø Fonden og ansvarlig for kulturarven på slottet. Så jeg har lagt en ambitiøs plan om at skulle restaurere hele slottet i min livstid. Vi begyndte i sin tid med loftet og er nu kommet til anden sal. Her har vi indtil videre restaureret otte værelser, der ikke har været rørt i 50- 60 år, fortæller hun.

I det medfølgende galleri kan du se de mange dejlige billeder fra besøget hos baronfamilien på Gavnø Slot.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden