6. sep. 2014
Af af Niels Burgos

Benny Andersson: ABBA er tilbage

Benny - yderst til venstre - med f.v. Bjørn, Agnetha og Anni-Frid. Nu kan vi snart genopleve en af deres bedste koncerter.
Benny - yderst til venstre - med f.v. Bjørn, Agnetha og Anni-Frid. Nu kan vi snart genopleve en af deres bedste koncerter.
Foto: All Over
Den ene fjerdedel af supergruppen afslører, at et nyt album med de fantastiske fire er på trapperne

Titlen bliver "ABBA live at Wembley Arena" - og, ja, den er god nok: Der ER tale om et nyt album med det legendariske, svenske popfirkløver. Albummet udkommer 29. september, og det er selveste Benny Andersson, der kommer med afsløringen i BT, der har mødt popkongen i Stockholm.

Historien bag det kommende album er, at gruppen i 1979 netop havde overstået deres første store turné i USA og rundet af med en række udsolgte koncerter i Europa, heraf fem i træk på Wembley Arena i London. Det er optagelserne fra den sidste af disse koncerter, som nu udgives på et nyt album. Netop den sidste aften på Wembley anses af mange for en af de bedste koncerter, gruppen nogensinde gav.

Faktisk er det Benny Anderssons søn, Ludvig, der har bestemt, at det er netop disse optagelser, der skal bruges.

- Jeg valgte den aften, fordi det lød, som om de havde det sjovest der, siger Ludvig til BT.

Farmand Benny tilføjer, at de tre andre ABBA'er har godkendt projektet. Anni-Frid og Agnetha har endda været forbi studiet i Stockholm for at lytte til optagelserne.

ABBA gik hver til sit i 1982, og turneen blev grupppens sidste inden de to efterfølgende studiealbums. Derfor vil der være nogle af de nyere sange, solm i sagens natur ikke er med på koncertoptagelsen.

- Måske skulle vi tage på en ny turné for at kunne spille alle sangene denne gang? Nej, jeg joker bare. Vi skal absolut ikke på turné sammen. Men jeg kan forstå, at Kate Bush er begyndt at turnere igen. Hun kan da bare ringe, hvis hun mangler en pianist, griner den 67-årige Benny Andersson iflg. BT.

- Sangene betyder meget for mig. Vi er stolte af det, vi opnåede med ABBA. Og jeg vil gerne tro på, at sangene stadig holder, fordi de har en vis kvalitet, siger pop-legenden.

Læs mere om: