21. okt. 2014
Af John Lautrup

Designeren Oscar de la Renta er død

Oscar de la Renta
Oscar de la Renta sammen med Spaniens dronning Sophia til en gallafest i Madrid.
Foto: AOP
Oscar de la Renta, legendarisk amerikansk modeskaber, er død i en alder af 82 år. Han var blandt andet berømt for at tegne kjoler til Jacqueline Kennedy.

Oscar de la Renta døde mandag 82 år gammel i New York. En kræftsygdom tog livet af den amerikanske modedesigner, som i starten af 1960'erne skabte sig sit navn ved at kreere kjoler til USAs daværende førstedame, Jacqueline Kennedy.

Han var født i Den Dominikanske Republik i 1932 og rejste som 18-årig til Madrid for at studere billedkunst. Men han besluttede sig for at slå sig på modedesign.

Efter at have klædt Jacqueline Kennedy på og efter at have lanceret sit eget modemærke, blev Oscar de la Renta berømt for at kreere overdådige gallakjoler, der ofte blev båret af USA's førstedamer, herunder Nancy Reagan, Laura Bush og Hillary Clinton.

Sidstnævnte har ifølge Huffington Post sammen med sin mand, eks-præsident Bill Clinton, udsendt følgende hyldest til Oscar de la Renta:

- Oscars bemærkelsværdige øje blev kun overgået af hans generøse hjerte. Hans velgørenhedsarbejde strakte sig fra hans hjemlands børn, som fik adgang til sundhed og uddannelse, til nogle af New Yorks fineste kunstnere, hvis kreativitet har nydt godt af hans støtte. Vi vil altid være taknemmelige for den kærlighed, som Oscar viste os, og for at dele sit talent med os ved nogle af de vigtigste begivenheder i vores liv.

Oscar de la Renta var aktiv til det sidste og sørgede for at klæde George Clooneys brud på. Hollywood-stjernen blev gift for nylig, og det var USAs nu afdøde modelegende, der designede Amal Clooneys brudekjole.

Læs mere om: