10 ting du ikke vidste om James Bond

Daniel Craig i rollen som agent 007 James Bond i filmen "Skyfall".

Daniel Craig i rollen som agent 007 James Bond i filmen "Skyfall".

Foto: AOP
James Bond er en machofyr, så han er faktisk kun brudt sammen og har grædt en enkelt gang i alle de år.

Han er forførerende og har taget verden med storm gennem 50 år. James Bond er en legende, og der er da også massiv interesse for den nyeste film "Skyfall", der har dansk premiere den 26. oktober, med Daniel Craig i hovedrollen.

Ugebladet FEMINA har her samlet en række sjove facts om James Bond, som du måske ikke kender til.

1. Bond har været ude for meget uden at bryde sammen. Kun én gang er han brudt sammen og har grædt. Det var i skikkelse af Daniel Craig i "Casino Royale".

2. Ursula Andress blev verdensberømt som den første Bond-girl Honey Rider i "Dr. No". Hendes stemme blev dog dubbet af Nikki van der Zyl på grund af for stærk schweizisk dialekt.

3. I sin første film som Agent 007 måtte Roger Moore tilstå, at han ikke kunne løbe, og det er derfor, man altid ser ham i meget korte løbescener og ofte med en anden skuespiller, der løber foran.

4. Agent 007 sang for første og eneste gang i 'Dr. No', hvor Sean Connery synger få strofer af "Under the Mango Tree".

5. I en lille rolle som bad guy kom Benicio Del Toro til at være skyld i, at Timothy Dalton fik skåret et stykke af sin ene finger af, selv om det ikke var med vilje.

6. Roger Moore spillede sin syvende film som Bond som 57-årig og var dermed den ældste Bond. Han måtte bruge korset for at holde den velnærede krop i en position, så han stadig lignede en agent.

7. George Lazenby spillede kun Bond én gang. Ham og hans rådgivere troede ikke, at Bond ville overleve 1970'erne, hvor der blæste helt nye vinde i samfundet i forhold til 1960'erne, men han tog grueligt fejl.

8. Da præsident Kennedy skulle præsentere sine ti favoritbøger, tog han Ian Flemings serie om Agent 007 med på listen, og det øgede bøgernes popularitet kolossalt i USA.

9. Det danske special effects-firma Ghost har lavet effekter på to Bond-film. I "Die Another Day" får de en flymotor til at eksplodere, og i "Quantum of Solace" får de Bonds tøj og ansigt til at blafre i vinden.

10. Blandt instruktører, der har meldt deres interesse for Bond gennem tiderne, men som ikke har lavet en Bond-film endnu, er: Quentin Tarantino, Danny Boyle, Christopher Nolan, Renny Harlin og Steven Spielberg.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden