7. feb. 2020
Af Niels Burgos

67 års usvækket kærlighed: Kirk Douglas og hans hustru

Kirk Douglas, Anne Douglas
Kirk Douglas, Anne Douglas
Foto: Mega
Det var en af Hollywoods helt store kærlighedshistorier, der blev sluttet, da Kirk Douglas døde.

De så hinanden første gang i 1953. Blev gift i 1954 - og holdt derefter sammen i medgang, modgang og fremfor alt kærlighed, lige indtil Hollywoodstjernen Kirk Douglas 66 år senere sov ind, 103 år gammel, onsdag den 5. februar. Ved hans side var de tre sønner, Michael, Joel og Peter - samt hans elskede hustru, den tre år yngre Anne.

Kirk og Anne lagde i deres mange år sammen aldrig skjul på deres dybe kærlighed til hinanden. Begge kom de fra andre forhold, da de første gang mødtes i 1953.

"Denne skønhed, der hvilede i sig selv, var helt anderledes en de kvinder, jeg havde været sammen med, siden min første kone, Diana, forlod mig", har Kirk Douglas fortalt. Den tyskfødte Anne med pigenavnet Buydens var dog ikke sådan at vælte omkuld. Kirk inviterede hende ud. "Hun afviste mig. Men jeg var fast besluttet på at overbevise hende", fortalte Kirk. Det lykkedes. Parret giftede sig i 1954 i Las Vegas - og holdt sammen til Kirks død.

Mistede en søn

Parret fik to sønner sammen, Eric og Peter - mens Kirk allerede havde sønnerne Michael og Joel fra sit første ægteskab. Sønnen Eric døde i 2006, blot 46 år gammel.

Kirk og Anne Douglas holdt aldrig op med at lege. "Min kone havde på et tidspunkt indspillet en besked på vores telefonsvarer, der sagde "Spartacus og jeg er ikke hjemme i øjeblikket. Læg venligst en besked", røbede Kirk Douglas engang. Og da parret på et tidspunkt blev spurgt om hemmeligheden ved at holde kærligheden i live gennem næsten syv årtier, svarede Kirk Douglas "Vi klarer vores uenigheder med et kys".

Jeg elsker dig, Anne

Da Kirk Douglas i 1995 modtog sin æres-Oscar, sagde han bl.a. i sin takketale: "Jeg ser mine sønner. De er stolte af den gamle her. Og jeg er også stolt. Stolt af at have været en del af Hollywood i 50 år. Men denne er til min hustru, Anne. Jeg elsker dig!"

Læs mere om: