81-årige Robert Redford går på pension

Robert Redford

Foto: All Over Press

En af Hollywoods helt store stjerner har lavet sin allersidste film, siger han i et nyt interview.

Tirsdag, 7. august 2018 - af Niels Burgos

Da Robert Redford debuterede som filmskuespiller for 60 år siden, anede ingen, at den flotte fyr i virkeligheden var rødhåret. Filmene var nemlig stadig i sort-hvid, men siden kom Robert Redfords flotte røde hårpragt til sin ret - også på biograflærredet, da han optrådte i de første farvefilm.

 

Legendariske film

Flere end 40 film har han medvirket i siden sin debut og har for længst slået sit navn fast som en vaskeægte "levende legende". Vi behøver blot tænker på film som "Mit Afrika" (Med Meryl Streep), "Vore bedste År" (med Barbra Streisand), "Alle præsidentens Mænd" (Med Dustin Hoffman) og "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (Med Paul Newman) for at blive bekræftede i, at der næppe findes større nulevende hollywoodstjerne.

13 numre af BILLED-BLADET for 475 kr.
Klik her og se hvor meget du sparer!

Tja, nu er det nok

Men nu er det slut for Robert Redford. Om kort tid får hans sidste film -  "The Old Man and the Gun" - premiere.

- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg har nogenlunde konkluderet, at det her bliver det sidste for mig i forhold til at spille skuespil. Jeg vil kigge mod,  pensionen efter dette, for jeg har gjort det, siden jeg var 21. Jeg tænkte: "Tja, nu er det nok", siger Robert Redford i et intervew med mediet Entertainment Weekly.

Foto: All Over Press

Robert Redford med sin hustru, Sibylle Szaggars, til filmfestival i Venedig sidste år.

Robert Redford har også været manden bag den verdenskendte filmfestival "Sundance" i Park City, Utah, hvor mange uafhængige fimmagere har fået chancen for deres gennembrud. Robert Redford, der fylder 82 den 18. august, bor i øvrigt selv med sin kone nummer to, Sibylle Szaggars, i netop Park City.

 

SE GALLERIET HERUNDER MED FOTOS FRA REDFORDS FANTASTISKE KARRIERE

GALLERI: Robert Redfords flotte karriere