Torsdag, 29. august 2013 — af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller Media

Angelina Jolie: Sådan blev hendes bryster genskabt

Angelina Jolie - lægen fortæller hvordan hendes byster blev genskabt
Verdensstjernerne Angelina Jolie og Brad Pitt
Foto: AOP
Kræftlægen, der tidligere på året stod for skuespiller Angelinas Jolies brystoperation, fortæller nu åbent om, hvordan hun foretog indgrebet.

Den 38-årige skuespiller Angelina Jolies kræftlæge Kristi Funk afslører nu, at hun var ude i et sandt pionerarbejde før og efter det indgreb, der tidligere på året blev foretaget for først at fjerne stjernens bryster, og derefter genopbygge dem. Lægen ville nemlig sikre sig, at hendes berømte patient skulle være mere end tilfreds med indgrebet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skuespilleren, der blandt andet er kendt for sin rolle i filmen Wanted, offentliggjorde i maj nyheden om, at hun havde fået fjernet begge bryster og rekonstrueret dem. Årsagen var, at hun havde en høj risiko for at udvikle kræft, og hun havde samtidig stor ros til overs for den kvinde, der havde stået for operation, og havde hjulpet hende med at rekonstruere hendes krop. Nu fortæller Kristi Funk åbent om hendes fremgangsmåde i forbindelse med behandlingen af Angelina Jolie.

- Jeg gik i dybden med en anelse mere kreativ indstilling, end jeg måske nogensinde før har gået ind i mit liv vel vidende, at det højst sandsynligt ville blive offentligt gransket. Jeg udviklede nogle virkelig nye og smukke forandringer til både forberedelsen af operationen og den egentlige operation, siger hun i det amerikanske tv-program Extra.

Menneskekærlig stjerne

Kristi Funk er i dag meget stolt af sin højt profilerede patient, fordi hun mener, at Angelina Jolie er med til at redde liv ved at tale åbent om sin risiko for at udvikle kræft og operationen, hun fik foretaget.

- Hun er bare grundlæggende menneskekærlig, og hun kunne aldrig holde det hemmeligt og være den, hun er. Hun er én, der vil redde liv, og det gør hun hver dag, siger Kristi Funk.

Angelina Jolie fandt i februar i år ud af, at hun havde 87 procents chance for at udvikle brystkræft, fordi hun var bærer af det såkaldte BRCA1-gen. Både skuespillerens mor, mormor og moster er alle døde af kræft, og derfor valgte stjernen at få fjernet begge sine bryster, og derefter genskabt dem, for at undgå en kræftsygdom.

LÆS OGSÅ:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden