9. jun. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Badehotellet-stjerne skal spille Karen Blixen

Sonja Oppenhagen, Birthe Neumann og Julie Brochorst Andersen
Sonja Oppenhagen, Birthe Neumann og Julie Brochorst Andersen
Foto: Mike Kollöffel
I Bille Augusts kommende film "Pagten" skal Birthe Neumann spille Karen Blixen.

73-årige Birthe Neumann er kendt fra et væld af forskellige roller på både film og tv samt teateret.

Hver uge kan man for tiden opleve hende i rollen som fru Fjeldsø i ”Badehotellet” på TV 2, men lige nu er hun i fuld gang med at leve sig ind i rollen som Karen Blixen, for hun skal spille den verdensberømte forfatter i Bille Augusts nye film ”Pagten”.

Birthe Neumann i et stærkt kvindeportræt

Filmen handler om det særlige og turbulente forhold, der var mellem Karen Blixen og den unge digter Thorkild Bjørnvig op gennem 1950’erne.

”Vi er ekstremt stolte af at præsentere Birthe Neumann i rollen som Blixen - en stærk, sammensat og dybt fascinerende kvinde. Publikum vil få indblik i sider af Karen Blixen, som kun få kendte. Vi kommer til at opleve Birthe Neumann i et stærkt kvindeportræt – en på én gang generøs og kærlig kvinde, men også magtsyg, intrigant og jaloux.

En kvinde der placerede Thorkild Bjørnvig i et intenst drama mellem hende selv, hans hustru Grete og elskerinde Benedicte. Vi har sikret et stærkt cast med Birthe Neumann i front og tre unge stortalenter i en spændingsfyldt og fascinerende historie, som aldrig tidligere er fortalt på film”, udtaler producer Jesper Morthorst.

Far og datter arbejder sammen

I rollen som den unge digter Thorkild Bjørnvig kan man se Simon Bennebjerg, der er kendt fra blandt andet ”Arvingerne” og ”Når støvet har lagt sig”. Derudover medvirker blandt andre også Alba August, der er datter af Bille August.

Optagelserne til ”Pagten” begynder den 10. juni på Fyn, og filmen forventes at få premiere i 2021.

https://imgix.billedbladet.dk/foto_chr_0.jpg
Bille August og Birthe Neumann
Foto: Christian Geinæs

Læs mere om: