Torsdag, 22. september 2022

Brad Pitt overrasker i Finland med verdenskendt musiker

Brad Pitt er kendt fra store Hollywood-film, men nu springer den 58-årige skuespiller ud som skulptør.

Brad Pitt blev verdenskendt med rollen som J. D. i filmen "Thelma & Louise" fra 1991.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Siden da har han spillet med i kæmpestore Hollywood-hits som "Legendernes tid", "Seven", "Fight club", "Ocean's 11" og de to efterfølgere, "Inglorious basterds" og "Once upon a time … in Hollywood", som sikrede ham en Oscar for bedste mandlige birolle i 2020.

Nu springer skuespilleren ud som skulptør.

Sara Hildén-museet i Tampere i Finland udstiller Brad Pitt sammen med den britiske kunstner Thomas Houseago og den australske musiker Nick Cave.

Sammen har de tre skabt udstillingen "Thomas Houseago – We with Nick Cave and Brad Pitt", der tæller skulpturer og malerier af Houseago, keramik af Nick Cave og skulpturer af Brad Pitt.

Brad Pitt udstiller blandt andet et støbt gipspanel, der skildrer en pistolkampsscene, støbt ved hjælp af flere indtryk af den menneskelige krop, samt en række sokkelmonterede, husformede skulpturer støbt i klar silikone, som hver er blevet skudt med forskellig ammunition, hvilket afslører dens bane og ’fryser’ den destruktive bevægelse. En anden husstruktur – Pitts første skulptur nogensinde, med titlen “House A Go Go” (2017) – er en 46 cm høj komposit af træafskæringer.

Nick Cave, der tidligere studerede kunst i Melbourne, inden han droppede studierne for at forfølge musikken, udstiller en serie af glaserede keramiske figurer, der skildrer Djævelens fra uskyld gennem oplevelse til konfrontation med vores dødelighed. “The Devil – A Life” er Caves første store billedværk. Den omfatter 17 individuelle værker, mellem 15 og 50 cm høje, alle håndlavet, malet og glaseret af Cave i England, mellem 2020 og 2022.

Det er første gang, Brad Pitt udstiller sine værker, oplyser museet.

Se nærmere på værkerne fra både Brad Pitt og Nick Cave i galleriet øverst.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden