22. nov. 2015
Af af John Lautrup

Bruce Willis: Surt show

Bruce Willis
Bruce Willis
Foto: AOP
Bruce Willis får miserable anmeldelser for sin Broadway-debut i teaterversionen af "Misery" - Stephen King-romanen, der blev filmatiseret med James Caan i hovedrollen.

Bruce Willis, 60 år, skal være glad for, at hans superstjerne-status på forhånd nærmest har udsolgt billetterne til teaterstykket "Misery" på Broadway. Skal man tro anmelderne, er hans præstation på scenen nemlig ikke værd at betale billetprisen på helt op til 300 dollars for.

"Die Hard"-actionhelten dør hårdt i avisspalterne, efter at han debuterede på Broadway i teaterversionen af Stephen King-romanen "Misery". Kritikerne er ualmindeligt karske i bedømmelsen af Bruce Willis, der spiller forfatteren, som efter et trafikuheld falder i kløerne på en kvindelig, voldspsykopatisk fan af hans bøger. Et rigtigt Stephen King-gys, der i filmen af samme navn genoplivede James Caans karriere og gav en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle til Kathy Bates.

- Der er større sandsynlighed for, at du får et gys, hvis du tager et koldt brusebad derhjemme, skrev New York Times og tilføjede, at Bruce Willis lignede én, der var lige ved at tage en lur.

Bruce Willis er dødkedelig

Daily News kalder Bruce Willis "dødkedelig" og tilføjer efter at have sammenlignet hans udtryk med et stykke træ: "Han er lige akkurat i stand til at mobilisere følelse nok til at strække fra A til B." Og det er ikke nødvendigvis stykket, der er noget i vejen med. Hans kvindelige medspiller, Laurie Metcalf, får strålende anmeldelser for sin spil som den syge fan, Annie.

Hvis Bruce Willis som andre Hollywood-stjerner før ham har haft ambitioner om at bevise, at han også er en seriøs karakterskuespiller på scenen, må man sige, at han har fejlet spektakulært. Men han kan trøste sig med, at han ikke er alene. I øjeblikket spiller også Al Pacino og Keira Knightley i hver deres stykke på Broadway uden på nogen måde at have overbevist anmelderne.

Al Pacino kæmper med at huske ordene i "China Doll", mens Keira Knightley har fået stemplet "blodfattig og uden charme" for sin indsats i "Theresa Raquin".

Læs mere: Bruce Willis vil bruge mere tid på sin lille datter

Læs mere om: