Burt Reynolds er død

Burt Reynolds

Burt Reynolds

Foto: Mega
Den kendte filmskuespiller blev 82 år.

I over 50 år var han et af de ansigter, som de fleste biografgængere over hele verden kendte. Indbegrebet af et mandfolk med sit karakteristiske overskæg og sin ofte tørre, lune humor.

Nu er Burt Reynolds død. Han døde i Floria efter en blodprop i hjertet - og overleves af sin søn, adoptivsønnen Quinton på 30 år, som han fik i ægteskabet med Loni Anderson. Parret blev skilt i 1994.

Succes på film

Burt Reynolds blev især kendt for sine roller i film som "Smokey and the Bandit", "Ud at køre med de skøre" og "Boogie Nights". For rollen i sidstnævnte blev han nomineret til en Oscar.

Fra kollegerne i Hollywood strømmer der allerede mindeord ind.

Blandt andet udtaler Arnold Schwarzenegger: "Burt Reynolds var en af mine helte. Han satte dagsordenen. Han viste mig vejen til at gå fra at være sportsmand til at være den bedst betalte skuespiller".

Burt Reynolds
Foto Mega

Burt Reynolds

Ingen har haft det sjovere end jeg

Burt Reynolds var indbegrebet af charme, før den nye generation af idoler som for eksempel Tom Cruise kom til. Men et karakteristisk træk ved Reynolds var, at han aldrig tog sig selv alt for højtideligt.

- Jeg ved, jeg er gammel, men jeg føler mig ung. Og én ting kan de altså ikke tage fra mig: Ingen har haft det sjovere end jeg, skrev han i sine erindringer.

Burt Reynolds, Dolly Parton
Foto: Mega

Burt Reynolds, Dolly Parton

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden