24. aug. 2016
Af Trine Larsen

Danske Annett mødte verdens største stjerner - nu kommer hun hjem

Annett Wolf
Produceren Annett Wolf
foto Christian Rantsen
Produceren Annett Wolf var den sidste, som lavede optagelser med verdensstjernen Elvis Presley. Han døde midt i optagelserne af filmen om "The King" på turné. Det fortæller Annett Wolf om fredag aften, når hun holder foredrag om sit eventyrlige liv.

I mange år har der været stille om den danske producer Annett Wolf, der blev kendt for sine fantastiske interviews og dokumentarer med alverdens TV- og filmstjerner i Hollywood - bl.a. Michael Douglas, Paul Newmann, Alfred Hitchkock og Elvis Presley.

Men nu er der en enestående chance for at møde Annett Wolf, når hun fredag aften i Cinemateket i København, fortæller om sit spændende liv og bl.a. om arbejdet med at lave en dokumentar om turnéen, som blev den afdøde legende Elvis Presleys sidste.

Annett lever tæt på ulvene

Annett Wolf har nemlig for længst vinket farvel til Hollywood og det stressende, hurtige liv i filmbyen og selvvalgt slået sig til ro udenfor rampelyset. I dag bor hun i Canada, som hun flyttede til fra Danmark i 2009 i en alder af 70 år. Året før havde hun udgivet bogen Ulven og Glasøjet, en usædvanlig erindringsbog, hvor Annett Wolf fortalte om sit ligeså usædvanlige liv, mødet med de største Hollywood-stjerner og ikke mindst hendes største passion: at redde den arktiske ulv. Dens eksistens trues af klimaforandringer og Annett Wolf besluttede sig for, i en alder af 69 år, at starte optagelserne til "Tears of The Wolf", Ulvens Tårer, for at sætte fokus på klima-ændringers konsekvenser, længe inden dét blev moderne at tale om.

Dette er typisk for Annett Wolf, og dén engagerede egenskab har drevet Annett Wolf hele livet, som nu leves i Canada, så hun, trods det barske klima, kan leve nær de polarulve, hun kæmper så indædt for skal overleve.

Men fredag aften er det mødet og arbejdet med Elvis Presley, der er omdrejningspunkt for hendes sjældne besøg i Danmark. Læs mere her.

Læs mere om: