Det vidste du (måske) ikke om filmen Dirty Dancing

Foto: All Over
Filmen ”Dirty Dancing” har netop haft 30-års jubilæum, og i den anledning er her en række info, du (måske) ikke vidste om den legendariske film.

Den 21. august var det 30 år siden, at dansefilmen ”Dirty Dancing” fik premiere, og i den anledning er det tid til at se tilbage på lidt sjov info om klassikeren.

For det første var det nemlig ikke meningen, at Johnny Castle skulle spilles af Patrick Swayze, for faktisk var både Billy Zane og Val Kilmer de første navne, der var i spil.

Desuden var Sarah Jessica Parker også til audition på rollen som Baby, men den gik altså som bekendt til Jennifer Grey ifølge liv.dk.

Grineflip under opvarmning kom med i filmen

Scenen, hvor Baby får grineflip, fordi Johnny stryger hende ned ad armen, er ikke planlagt, for faktisk var det blot en opvarmning mellem de to skuespillere.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Foto: AOP

Instruktøren Emile Ardolino var dog så vild med situationen, hvor Baby sætter Johnnys tålmodighed på prøve, at hun lod det komme med i filmen.

Både Jennifer Grey og Patrick Swayze var desuden ældre en de karakterer, de spiller i ”Dirty Dancing”, og faktisk er de begge 10 år ældre end deres roller. 

Løfte-scene indspillet i oktober

Under sin audition måtte Jennifer Grey derfor på fem minutter bevise, at hun kunne spille en 17-årig, og det lykkedes hende altså heldigvis.

I scenen, hvor Baby og Johnny øver det endelige danseløft i søen, bliver der ikke brugt nærbilleder af den simple grund, at scenen er indspillet i oktobers stive kulde.

Skuespillernes læber var derfor blå af kulde, og det klædte jo ikke ligefrem biograflærredet, så derfor er de to hovedrolleindehavere altså filmet på afstand.

Foto: AOP

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden