Det vidste du (måske) ikke om filmen Dirty Dancing

Jennifer Grey og Patrick Swayze i "Dirty Dancing". 

Jennifer Grey og Patrick Swayze i "Dirty Dancing". 

Foto: MEGA
Filmen ”Dirty Dancing” har snart 35-års jubilæum, og i den anledning er her en række ting, du (måske) ikke vidste om den legendariske film.

I år er det 35 år siden, at dansefilmen ”Dirty Dancing” fik premiere, og i den anledning er det tid til at se tilbage på lidt sjov info om klassikeren.

For det første var det nemlig ikke meningen, at Johnny Castle skulle spilles af Patrick Swayze, for faktisk var både Billy Zane og Val Kilmer de første navne, der var i spil.

Desuden var Sarah Jessica Parker også til audition på rollen som Baby, men den gik altså som bekendt til Jennifer Grey ifølge liv.dk.

Grineflip under opvarmning kom med i filmen

Scenen, hvor Baby får grineflip, fordi Johnny stryger hende ned ad armen, er ikke planlagt, for faktisk var det blot en opvarmning mellem de to skuespillere.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Foto: AOP

Instruktøren Emile Ardolino var dog så vild med situationen, hvor Baby sætter Johnnys tålmodighed på prøve, at han lod det komme med i filmen.

Både Jennifer Grey og Patrick Swayze var desuden ældre end de karakterer, de spiller i ”Dirty Dancing”.

Ifølge avisen The Sun er Baby i filmen 18, mens Johnny er 24. Jennifer Grey var 26 under arbejdet med filmen, og dermed otte år ældre end sin rolle, og Patrick Swayze 34, og dermed 10 år ældre.

Løfte-scene indspillet i oktober

Under sin audition måtte Jennifer Grey derfor på fem minutter bevise, at hun kunne spille en 17-årig, og det lykkedes hende altså heldigvis.

I scenen, hvor Baby og Johnny øver det endelige danseløft i søen, bliver der ikke brugt nærbilleder af den simple grund, at scenen er indspillet i oktobers stive kulde.

Skuespillernes læber var derfor blå af kulde, og det klædte jo ikke ligefrem biograflærredet, så derfor er de to hovedrolleindehavere altså filmet på afstand.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

"Dirty Dancing" fik premiere i de amerikanske biografer den 21. august 1987 og i Danmark 2. juledag samme år. 

Foto: AOP

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden