Emma Watson:
Emma Watson: Jeg er feminist

Emma Watson

Emma Watson

Foto: AOP
Emma Watson har som FN goodwill ambassadør kickstartet en kampagne for ligestilling med en tale i FN-bygningen i New York.

Emma Watson, Hermione i Harry Potter-filmene, har i en tale i FN-bygningen opfordret alle mænd til at kæmpe for kvinders ligestillling. Dermed startede hun kampagnen "HeForShe", som skal få mænd til at indse, at ligestilling også er til deres fordel.

Selv opdagede Emma Watson i en alder af kun otte år, at hun er feminist. Det skete, da hun fik at vide, at hun var "bossy", efter at hun havde bedt om lov til at instruere en skolekomedie. Drengene fik ikke samme besked.  

Nu vil hun gerne gøre op med den forestilling, at feminisme er et aggressivt og mandehadende standpunkt. Emma Watson vil tværtimod have mændene til at omfavne begrebet og gøre kampen mod kvindeundertrykkelse til en fælles kamp.

- Mænd skal stå op for deres døtre, søstre og mødre, sagde hun og tilføjede, at også mænd lider under den manglende ligestilling.

- Når de bliver psykisk syge, tør de ikke bede om hjælp af frygt for ikke at virke macho nok. Både mænd og kvinder skal turde vise såvel deres skrøbelighed som deres styrke, sagde Emma Watson, som for seks måneder siden blev udnævnt til FN Goodwill Ambassadør.   

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden