Tirsdag, 20. august 2013 - af Jan Bergman

Fleksnes hyldes med statsbegravelse

Rolv Wesenlund død og begravelse  - Fleksnes
Rolv Wesenlund kendt som Fleksnes begraves den 29. august.
Foto: AOP
Det er et taknemmeligt Norge, der siger farvel til den folkekære skuespiller, Rolv Wesenlund, med en begravelse på statens regning.

Natten til søndag mistede Norge en af deres elskede skuespillere – Rolv Wesenlund – 76 år gammel.

Nu er begravelsesdatoen sat til den 29. august, og ”Fleksnes”, som mange danskere kender ham som, får tildelt en statsbegravelse. Det meddeler landets statsminister Jens Stoltenberg ifølge VG.

- Regeringen har besluttet at ære mindet om Rolf Wesenlund ved at gravfærden sker på statens regning, meddeler Stoltenberg og uddyber:

Med Rolf Wesenlund er en elsket komiker og skuespiller gennem næsten 50 år gået bort. Han formåede at gøre de små samfund synlige. Det vil altid stå som det største blandt hans mange bedrifter, siger statsminister Jens Stoltenberg.

Begravelse på statens regning er en ære der normalt gives til ledende statsmænd, politikere, soldater og i sjældnere tilfælde kulturelle personager som forfattere, skuespillere, komponister og sportsfolk.

Blandt dem, der i de seneste år er blevet hædret med en statsbegravelse er, Arne Nordheim, Wenche Foss, Grete Waitz, Gunnar Sønsteby og Hjalmar Andersen.

Begravelsen finder sted i Frogner Kirke i Oslo torsdag den 29. august.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden