Onsdag, 25. september 2013 — af Hanne Rask

Glenn Close i kamp for sindslidende

Glenn Close
Glenn Close
Foto: AOP
Skuespillerens egen søster led voldsomt i årevis, og ingen forstod, at hun var psykisk syg.

Glenn Close fortryder, at hun ikke tog sig mere af sin psykisk syge søster under deres opvækst. Den berømte skuespiller er ked af, at man i familien slet ikke overvejede, at det var psykisk sygdom søsteren led af trods hendes problemer med alkoholisme, depression og selvmordsforsøg. Det fortæller hun i et større interview i engelske Telegraph i forbindelse med hun er i London for at promovere en kampagne om mental sundhed, hun selv har taget initiativ til.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Først i en alder af 47 år blev Glenn Closes søster erklæret maniodepressiv. Det var hende selv der sagde: ”Jeg kan ikke stoppe med at tænke på at dræbe mig selv. Jeg har brug for hjælp”. Det var en tragedie, siger Glenn Close, der skammer sig over, at ingen havde været mere opmærksomme.

Det er i et forsøg på at skabe opmærksomhed omkring sindslindende, at 66-årige Glenn Close nu gør en indsats. Folk er bange for folk med psykiske sygdomme, og der er en tendens til, vi bare fjerner dem, siger hun, derfor skal der sættes fokus på de mange forskellige grene af psykiske lidelser, der findes.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden