8. aug. 2013
Af af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Helen Mirren: Heldigt, at jeg mødte min mand sent

Helen Mirren med sin instruktørmand Taylor Hackford.
Helen Mirren med sin instruktørmand Taylor Hackford.
AOP
Skuespilleren Helen Mirren fortryder ikke, at hun ikke mødte sin mand, da hun var i 20’erne.

Den 68-årige skuespiller Helen Mirren priser sig i dag lykkelig for, at hun først mødte sin mand, filminstruktøren Taylor Hackford, sent i sit liv, for hun er overbevist om, at de ikke ville være blevet sammen, hvis de havde mødt hinanden, da de var i tyverne.

LÆS OGSÅ:

Stjernen, der er kendt for sin rolle i filmen The Queen, indrømmer, at hun nogle gange kunne ønske, at hun havde mødt sin mand tidligere i sit liv, men at hun samtidig er overbevist om, at det var deres skæbne, at de skulle forelske sig sent i livet.

- Vi er meget heldige, at vi mødtes, da vi gjorde. Vi havde fordelen af at løbe på hinanden ret sent i livet. Jeg sagde, da vi fandt sammen: ’Åh, hvorfor fandt vi ikke sammen, da vi var i tyverne? Vi er gået glip af alt den tid.’ Og han sagde: ’Hvis havde fundet sammen i tyverne, var vi ikke sammen nu.’ Og han har fuldstændig ret, siger Helen Mirren til WENN.

Karrieren buldrede nemlig derud af for dem begge, da de var i starten af livet, og det ville ikke have levnet meget plads til en romance af den karakter, som de fandt i hinanden.

- Da vi var i tyverne, var vi begge travle med at nå vores mål og drømme med hensyn til vores profession, og der var ikke plads i nogen af vores liv på det tidspunkt til sådan en form for forhold. Jeg tror, at det er en del af succesen. På det tidspunkt havde vi lært, at hvad vi begge havde brug for i et forhold, var muligheden for at fortsætte med at arbejde, siger Helen Mirren.

Giver hinanden frihed

Hun mener samtidig, at årsagen til, at forholdet mellem hende og filminstruktøren holder, er, at de giver hinanden frihed til at fordybe sig i deres passion.

- Vi har også genkendt det behov i den anden person, så sammen giver vi den anden person friheden, privilegiet, opmuntringen til at gå ud til at gå ud og gøre, hvad vores profession kræver. Vi har altid givet hinanden fuldstændig støtte og frihed, og det er utroligt vigtigt, siger Helen Mirren.

Men også komplimenter fra hjertet er med til at gøre forholdet bæredygtigt og holde det i live. Det er faktisk skuespillernes bedste bud, da hun bliver spurgt, hvad der er hemmeligheden bag hendes ægteskab.

- Det er uforbeholden ros! Vi får nok kritik professionelt set i verden, vi får mursten smidt i hovedet hele tiden, så over for hinanden, er vi begge fantastiske til det, vi gør i arbejdsøjemed. Det betyder ikke, at vi ikke har skænderier, det har vi – store skænderier – men med hensyn til arbejdet, så er det altid: ’Skat, det var strålende!’ Det er alt, jeg vil høre fra Taylor og vice versa, siger Helen Mirren.

Helen Mirren har dannet par med Taylor Hackford siden 1986, som hun mødte under indspilningen af filmen White Nights, og de to blev gift i 1997.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: