31. mar. 2015
Af Juliane Olsen

Helen Mirren: Jeg forventede at vinde en Oscar for The Queen

Skuespilleren Helen Mirren blev belønnet med en Oscar for sin rolle i filmen ”The Queen”, og det havde hun faktisk også regnet med.

Den 69-årige skuespiller Helen Mirren var i hård konkurrence, da hun tilbage i 2006 blev nomineret til en Oscar for bedste skuespillerinde for filmen ”The Queen”.

I kategorien var nemlig også Meryl Streep, Kate Winslet og Judi Dench, men Helen Mirren havde en fornemmelse af, at statuetten tilhørte hende.

- Jeg må tilstå, at det var ret ventet. Alle sagde: ”Der er ingen konkurrence, du vinder”. Men du kan selvfølgelig ikke være sikker. Jeg følte, at jeg allerede har vundet bare ved at være der, siger Helen Mirren til Daily Mail.

Sejren var intens

Skuespilleren fortæller, at hun oplevede det meget intenst, da sejren endelig kom i hus, fordi hun var meget bevidst om, at hele hendes familie og hele England fulgte med.

Samtidig blev Helen Mirren fyldt med skyldfølelse over at deltage i prisuddelingen, fordi hun mener, det strider imod det, en kunstner skal være, men hun formåede alligevel at have en festlig aften.

LÆS MERE: Helen Mirren beundrer dronning Elizabeth.

Læs mere om: