16. feb. 2014
Af Karina Didriksen

Helen Mirren: Jeg tror de kongelige kan lide mig

Helen Mirren.
Helen Mirren.
AOP
”The Queen”-stjernen er beæret over, at hun i aften får overrakt en pris af prins William til BAFTA-uddelingen.

For syv år siden vandt Helen Mirren både en Oscar-statuette og en BAFTA-pris for bedste kvindelige hovedrolle i filmen ”The Queen”, hvor hun spillede den britiske dronning Elizabeth II.

Dengang modtog den 68-årige skuespiller ingen officiel udtalelse fra hverken dronningen eller hendes familie om, hvorvidt de synes om hendes portræt i filmen.

Men søndag aften får Helen Mirren overrakt æresprisen Fellowship Award af et royalt familiemedlem til årets BAFTA-prisuddeling, der er det britiske svar på Oscar-showet.

Et godt tegn

Det er selveste prins William, som vil stå på scenen og overrække prisen, og det tager dame Helen Mirren som et tegn på, at den britiske kongefamilie har godkendt hendes præstation i ”The Queen”.

- Jeg synes, det er ret fantastisk, for jeg tror ikke, han ville uddele prisen, hvis den kongelige familie følte, at jeg havde gjort noget forkert. Jeg håber, det er et tegn på, at jeg ikke har dummet mig. Men jeg ved det ikke, og jeg vil aldrig vide det med sikkerhed, fortæller Helen Mirren til The Hollywood Reporter.

Helt officielt så uddeler prins William prisen, fordi han er præsident for det britiske filmakademi. BAFTA-uddelingen finder sted i Royal Opera House i London.

Læs mere om: