Mandag, 11. juni 2012 - af af Juliane Olsen/Newsdesk

Her er den bedste filmscene nogensinde

Tom Hanks fra filmen Forest Gump

Tom Hanks fra filmen Forest Gump

Arkivfoto: AOP
Knap 900 danskere har stemt og været med til at kåre filmhistoriens bedste filmscene

Igennem filmhistorien har der været mange mindeværdige filmscener, som står printet i vores hukommelse. En ny undersøgelse foretaget af LOVEFiLM.dk, der er ejet af Amazon, konkluderer, at den bedste filmscene nogensinde - med 16 procent af stemmerne - er den ikoniske scene fra den amerikanske film 'Forrest Gump', hvor Tom Hanks filosofisk siger: 'My mother always said: Life is like a box of chocolates. You never know what you will get'.

- Det er interessant at se, hvor splittede folks meninger er om, hvad der er den ultimativt bedste filmscene. Med blot 16 procent af stemmerne vil jeg mene, at selv om Tom Hanks tale om, hvordan livet er som en æske chokolade, uden tvivl er sejren værdig, så beviser det danskernes vidt forskellige smag, siger Kasper F. Nielsen, filmekspert og redaktør på Danmarks største filmhjemmeside Filmz.dk.

På andenpladsen med 12 procent af stemmerne er den legendariske filmscene fra 'Blinkende lygter' fra 2000, hvor Torkild spillet af Søren Pilmark og hans tre småkriminelle venner puster æg. Det er Stefans, spillet af Nikolai Lie Kaas, kæreste, Hanne i skikkelse af Sofie Gråbøl, der har overtalt dem til denne leg. Alle puster deres æg undtagen Torkild, men han giver sig til sidst. Det går ikke så godt for den indebrændte Torkild, og Hanne griner af ham. Til sidst bliver det for meget for Torkild, som råber: "Så holder du kraftedme kæft kælling!" og giver hende en knytnæve i ansigtet.

Den sørgelige scene fra "Titanic" fra 1997, hvor Rose spillet af Kate Winslet siger farvel til Jack i skikkelse af Leonardo DiCaprio i det iskolde hav, er ifølge danskerne den tredjebedste filmscene nogensinde med 11 procent af stemmerne.

Ifølge Kasper F. Nielsen kan man diskutere, om det overhovedet er muligt at kåre den bedste filmscene nogensinde. Han mener, at det simpelthen er nærmest umuligt at kåre nogen bestemt filmscene som alle tiders bedste, da der er et utal af dem i en lang række fantastiske film.

LOVEFiLMs nordiske direktør, Ira Gladnikoff, siger om undersøgelsen:

- Der findes så mange uforglemmelige filmscener, som har gjort indtryk på os alle. Selv om filmsmag er en meget subjektiv ting, så er de danske filmelskere overraskende enige om, hvilke scener der er de tre bedste gennem filmhistorien.

Her er listen over de bedste filmscener i historien:
 

Forrest Gump (1994) - Life is a box of chocolates

Blinkende Lygter (2000) - Så holder du kraftedme kæft

Titanic (1997) - Rose saying goodbye to Jack in the ocean

The Usual Suspects (1995) - The ending scene

Braveheart (1995) - They will never take our freedom

Deer Hunter (1978) - The Russian roulette

Pulp Fiction (1994) - The breakfast scene

Psycho (1960) - The shower

The Godfather (1972) - The horse head scene

The Dark Knight (2008) - The Joker makes a pencil disappear

Gone with the wind (1939) - Frankly, my dear

Casablanca (1942) - The long good-bye

Fight Club (1999) - Edward Norton beating himself

Borat (2006) - The wrestling scene

Goodfellas (1990) - Funny guy -

American Beauty (1999) - The dinner scene

Training Day (2001) - Denzel vs. Ethan Hawke

Almost Famous (2000) - Tiny Dancer

Good Will Hunting (1997) - The park scene

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden