Lørdag, 18. marts 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Husker du Neo fra The Matrix? Sådan ser skuespilleren Keanu Reeves ud i dag

Neo
Keanu Reeves i rollen som Neo i "The Matrix".
Foto: MEGA
Tilbage i 1999 udkom den først ”The Matrix” film, og selvom Keanu Reeves i dag er en anerkendt skuespiller, har han haft urimelig modgang i livet.

Keanu Reeves er blevet lidt af en kult skuespiller efter han i slutningen af 90’erne var med i den futuristiske sci-fi filmtrilogi ”The Matrix”, der sidenhen også er strøget ind på listen over kultfilm fra 90’erne – og som 22 år senere også fik tilføjet en fjerde film til sagen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den første af de tre film udkom i 1999, mens de to efterfølgere begge udkom i 2003.

Film-serien handler om, at det, alle går og tror er virkeligheden, faktisk er en computergenereret drøm, der er overtaget af maskiner. Og det er der en gruppe af mennesker, der har opdaget, og nu forsøger at ændre på.

En af de helt centrale roller i ”The Matrix” er karakteren Thomas A. Anderson, der senere hen mest af alt bliver kendt som Neo – et anagram for ”The one” – for i sidste ende er det op til Neo at redde den verden, der er den sande virkelighed.

Rollen som Neo spilles af Keanu Reeves, som du måske også kender fra filmene om den hævntørstige ”John Wick” eller som rollen Johnny Utah i filmen ”Point Break” fra 1991.

Og de fleste af os ændrer os jo en hel del på 20+ år. Sådan er det naturligvis også for Keanu Reeves, som i dag ser ud som på nedenstående billede.

Keanu Reeves
Keanu Reeves ligner i dag meget ham, vi ser i rollen som "John Wick".
Foto: MEGA

Ubegribelig ulykke

Selvom han i dag er en anerkendt og lidt legendarisk skuespiller, så har han også haft mange ulykker inde på livet.

Kort tid efter hans karriere virkelig kom i gang, døde hans bedste ven, River Phoenix, af en overdosis blot 23 år gammel. En død, der tog hårdt på den unge Reeves.

Men én ulykke kommer desværre sjældent alene, og seks år efter ramte en horribel tragedie skuespilleren. Fem år efter vennens død mødte han Jennifer Syme, og de blev stormende forelskede. Årets efter var der en datter på vej, men under indspilningen af den første ”The Matrix”-film, gik fødslen alt for tidligt i gang, og datteren var dødfødt.

Det endte med at Keanu Reeves og Jennifer Symes forhold gik i stykker, og blot halvandet år senere kørte Jennifer Syme galt og omkom i ulykken.

Noget der gjorde, at han i mange år har undgået både faste forhold og tanken om børn. Han har dog fået bearbejdet sin sorg, og har i en del år dannet par med kunstneren Alexandra Grant.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden