10. okt. 2014
Af Juliane Olsen

Jane Fondas familie-hemmelighed afsløret

Jane Fonda
Jane Fonda
Foto: AOP
De mange skeletter i skabet vælter nu ud omkring skuespilleren Jane Fondas ophav, og hun har nu afsløret den virkelig årsag til moderens død.

Jane Fonda har altid været kendt som en åbenmundet personlighed, og hun skaber nu endnu en gang overskrifter, efter at have berørt sin mors tragiske skæbne i en tale under en velgørenhedsbegivenhed i Beverly Hills med fokus på voldtægtsofre. Det skriver Daily Mail.

Publikum bestående af velgørere og aktivister var bevægede, da skuespilleren afslørede, at hendes mor havde begået selvmord, blandt andet fordi Frances var blevet seksuelt misbrugt fra otte års alderen.

Den 76-årige skuespiller Jane Fondas far var en skamløs skørtejæger, og mens hun selv endnu var ung til at forstå omfanget af psykisk sygdom, bebrejdede hun altid sin maniodepressive mors foruroligende opførsel for sine forældres skilsmisse.

Moderen planlagde selvmord

Det kommende sexsymbol og den venstreorienterede bannerfører og fitness-dronning følte sig nemlig forladt af en mor, der synes kun at have tid til hendes lillebror Peter.

Hendes mor var en smuk men skrøbelige New York-jetsetter ved navn Frances Ford Seymour, der samtidig var Henry Fondas anden kone.

Alt gik dog galt da hun fik tilladelse til et kortvarigt hjemmebesøg fra sin psykiatriske indlæggelse, hvor hun ellers blev overvåget af sygeplejersker, så hun ikke begik selvmord.

Moderen skar halsen over

Frances Ford Seymour var nemlig i stand til at distrahere sygeplejerskerne længe nok til at smutte et barberblad ned i lommen.

En uge senere på sin 42 års fødselsdag i april 1950 lukkede hun sig inde på et badeværelse på hospitalet, hvor hun brugte barberbladet til at begå selvmord ved at føre det fra øre til øre.

Læs mere om: