29. apr. 2022
Af Lene Skriver Bak

Julia Roberts: Derfor har jeg ikke lavet romantiske komedier i 20 år

Julia Roberts og Richard Gere i "Pretty Woman" fra 1990.
Julia Roberts og Richard Gere i "Pretty Woman" fra 1990.
Arkivfoto: Mega
Julia Roberts har ikke lavet romantiske komedier, en genre hun ellers fik sit gennembrud i, længe, og det er der en særlig grund til, afslører hun.

Julia Roberts blev verdenskendt i rollen som Vivian i "Pretty Woman" og fulgte op med flere roller i populære romantiske komedier, som "Notting Hill", "Something to talk about", "Stepmom" og "Min bedste vens bryllup", men de sidste 20 år har hun ikke indspillet en.

Og det er der en god grund til, afslører hun i et interview med New York Times Magazine.

– Hvis jeg havde læst noget, som jeg synes var på 'Notting Hill'-niveau i forhold til manuskriptet, eller 'Min bedste vens bryllup'-niveau i forhold til den skøre humor, så ville jeg gøre det. De har bare ikke været der, forklarer skuespillerinden, der i 2001 vandt en Oscar for sin hovedrolle i "Erin Brockovich" og understreger, at det ikke kun handler om det rette manuskript; det handler også om at få arbejdet til at passe ind i familiens liv med skolebørn og en mand, der også har et arbejde at passe.

– Det er ikke bare hvorvidt jeg har lyst til at lave projektet. Jeg er meget stolt af at være hjemme hos min familie og ser mig selv som husmor.

Julia Roberts har dog ikke ligget på den lade side eller kun gået hjemme med børnene, men derimod indspillet flere end 20 film og dertil medvirket i tv-serier og lagt stemme til tegnefilm i de 20 år, der er gået siden hun i 2002 indspillede den romantiske komedie "Mona Lisa Smile".

Listen tæller blandt andre "Charlie Wilson's War" med Tom Hanks og den Oscar-nominerede "Wonder".

Men nu er hun på vej tilbage til udgangspunktet, genremæssigt.

Snart er Julia Roberts nemlig aktuel i den romantiske komedie "Ticket to paradise", hvor hun spiller overfor George Clooney, som hun har spillet sammen med fire gange tidligere, blandt andet i "Oceans 11" og "Confessions of a dangerous mind."

Læs mere om: