Onsdag, 28. juni 2017 - af Juliane Olsen

Kendt svensk skuespiller er død

Michael Nyqvist
Michael Nyqvist
Foto: Jeppe Michael Jensen
Den svenske skuespiller Michael Nyqvist, der er kendt fra sin hovedrolle i ”Mænd der hader kvinder”, er død af lungekræft.

Den 56-årige svenske skuespiller Michael Nyqvist, der kendt for sin hovedrolle i Stieg Larssons ”Mænd der hader kvinder”, er ifølge Aftonbladet død af lungekræft.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er en folkekær og prisbelønnet skuespiller, som Sverige har mistet, og han har blandt andet modtaget den svenske filmpris Guldbagge-prisen.

Det skete for hans præstation i ”Fyren fra nabograven”, og så har han altså spillet en gennemgående rolle i ”Millennium”-triologien som Michael Blomkvist.

Nyheden har efterladt Sverige i chok

Ud over ”Mænd der hader kvinder” er det i filmene ”Luftkastellet der blev sprængt” og ”Pigen der legede med ilden”, vi har oplevet skuespilleren.

Michael Nyqvist har desuden spillet med i den danske film ”Du forsvinder” sammen med Nikolaj Lie Kaas og Trine Dyrholm.

Han spiller også betjent John Banck i den populære TV-serie ”Beck”, og Michael Nyqvist har altså nydt stor succes ud over Sveriges grænser.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Blandt andet har han medvirket i Tom Cruise-filmen ”Mission Impossible – Ghost Protocol”, men nu er der altså sat et endegyldigt punktum for hans karriere.

Han døde tirsdag efter længere tids sygdom, og nyheden har sendt et chok igennem Sverige efter en offentliggørelse fra familien. Michael Nyqvist efterlader sig ved sin død en hustru og to voksne børn og et Sverige i stor sorg.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden