Onsdag, 27. april 2016 - af John Lautrup

Mads Mikkelsen udpeget til Cannes-jury

Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsen

Foto: Jakob Ljørring
Mads Mikkelsen har i den internationale filmverden en status, der bare vokser og vokser. Nu skal han være med til at kåre den bedste film på festivallen i Cannes.

Mads Mikkelsen, 50 år, skal være med til at finde årets guldpalme-vinder på filmfestivallen i Cannes.

Den danske stjerneskuespiller er blevet udpeget til at sidde i den otte mand store jury, fremgår det af festivallens hjemmeside.

Et ærefyldt hverv for Mads Mikkelsen, der i 2012 vandt prisen for bedste mandlige skuespiller i Cannes for sin hovedrolle som pædofili-mistænkt pædagog i Thomas Vinterbergs "Jagten".  

LÆS MERE: Mads Mikkelsen blev årets mand

Mads Mikkelsen i fint selskab

Juryen består af otte medlemmer fra filmbranchen. Formanden er den australske filminstruktør, George Miller, der fik hele seks Oscar-statuetter ved prisfesten i februar for sin seneste film "Mad Max: Fury Road".

Mads Mikkelsen får desuden selskab af Kirsten Dunst, som i 2011 vandt prisen for bedste skuespillerinde på filmfestivalen i Cannes for sin rolle i Lars Von Triers "Melancholia".

Derudover tæller juryen den franske skuespillerinde Vanessa Paradis, Hollywood-stjernen Donald Sutherland, den italienske skuespillerinde Valeria Golino, den franske instruktør og forfatter Arnaud Desplechin, den iranske producer Katayoon Shahabi og ungarnske László Nemes, hvis debutfilm "Son of Saul" vandt årets Oscar for bedste udenlandske film.

Filmfestivalen i Cannes finder sted fra fra den 11. til den 22. maj.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden