21. okt. 2015
Af Karina Didriksen

Michael J. Fox vender tilbage til fremtiden

Michael J. Fox og Christopher Lloyd i "Tilbage til fremtiden II" fra 1989.
Michael J. Fox og Christopher Lloyd i "Tilbage til fremtiden II" fra 1989.
Foto: AOP
Onsdag den 21. oktober 2015 er præcis den dag, hvor Michael J. Fox’ karakter Marthy lander i ”Tilbage til fremtiden II”. To år efter filmen blev optaget, fik skuespilleren konstateret Parkinsons.

I filmklassikeren ”Tilbage til fremtiden II” rejste Michael J. Fox og Christopher Lloyds karakterer Marthy McFly og Doc Brown 30 år frem i tiden – nærmere bestemt til den 21. oktober 2015. Det er præcis den dato, vi har i dag.

Filmen fik premiere i 1989 og gav verden det første glimt af, hvordan verden ville se ud i 2015. Karaktererne landede i Californien, hvor der både var flyvende biler, flyvende skateboards, pizza-printere og selvbindende sko.

Ifølge CBS News blev Michael J. Fox og Christopher Lloyd for nyligt genforenet i en Toyota-reklame, hvor de sidder på en cafe og diskuterer, om nogle af filmens forudsigelser er blevet til virkelighed.

Michael J. Fox ramt af Parkinsons

Hollywood-stjernerne er blevet 26 år ældre, siden filmen blev optaget, men de ligner sig selv. Hvis ikke man ved det, er det ikke til at se, at Michael J. Fox i mange år har kæmpet med sygdommen Parkinsons.

Skuespilleren begyndte at vise symptomer på Parkinsons i 1991, da han kun var 29 år gammel. I 1998 besluttede han at fortælle offentligheden om sin sygdom, og han oprettede sin egen fond The Michael J. Fox Foundation, der støtter forskning i Parkinsons.

Parkinsons er en hjernesygdom, som er karakteriseret ved langsomme bevægelser, stivhed i musklerne og rysten.

På trods af sygdommen, som i begyndelsen fik Fox til at ty til alkohol, så valgte den i dag 54-årige skuespiller at droppe selvmedlidenheden og fortsætte sin karriere.

Michael J. Fox fortsætter karrieren

Michael J. Fox spillede i 80’erne Alex P. Keaton i TV-serien ”Blomsterbørns børn”, og i 1996 vendte han tilbage på skærmen i TV-serien ”Spin City”, hvor han spillede hovedrollen som Mike Flaherty.

Lægerne havde oprindeligt fortalt ham, at han kun havde 10 år tilbage på arbejdsmarkedet, men Fox ville det anderledes. I 2013 fik han sin egen serie ”The Michael J. Fox Show”, der i høj grad er inspireret af hans eget liv.

Privat har han siden 1988 været gift med skuespilleren Tracy Pollan. Parret har fire børn sammen: sønnen Sam Michael, 26, tvillingepigerne Aquinnah og Schuyler på 20 år samt datteren Esmé, 13. Sønnen er som snydt ud af næsen på sin far og er fulgt i hans skuespillerfodspor.

Christopher Lloyd, Michael J. Fox og Lea Thompson fra "Tilbage til fremtiden" blev genforenet i 2015.
Christopher Lloyd, Michael J. Fox og Lea Thompson fra "Tilbage til fremtiden" blev genforenet i 2015.
Foto: AOP

Læs mere om: