Nikolaj Lie Kaas' datter går til filmen

Nikolaj Lie Kaas og Anne Langkilde.

Foto: Birger Storm

Nikolaj Lie Kaas er far til en kommende filmstjerne. Gerda Lie Kaas skal spille hovedrollen i stor, dansk familiefilm.

Mandag, 15. maj 2017 - af John Lautrup

Nikolaj Lie Kaas er snart ikke længere den eneste filmstjerne i familien.

Hans datter, Gerda Lie Kaas, skal spille hovedrollen i næste års store danske familiefilm "Vildheks". 

Eventyrfilmen er baseret på Lene Kaaberbøls bogserie af samme navn, "Vildheks", og optagelserne er netop påbegyndt i Ungarn.

De bærende voksenroller spilles af Sonja Richter og Signe Egholm Olsen. Premieren på den 34-milloner kroner dyre film er sat til den 11. oktober 2018. 

Foto: Tine Harden

Gerda Lie Kaas spiller den 12-årige pige Clara, som lever et helt almindeligt byliv med skolegang og kammerater. En dag bliver Clara angrebet af en stor, sort kat og med ét forandres hendes almindelige liv for altid. Da Clara bliver alvorligt syg med kattefeber, beslutter hendes mor at tage Clara med ud til sin søster Isa, som de ellers ikke har set i mange år. Isa er en vildheks, som bor langt ude i skoven med sin hund, Tumpe, og sin vildven, uglen Tutu.

Ude hos Isa finder Clara ud af, at hun også er vildheks, og at den sorte kat er hendes vildven, som prøver at beskytte hende mod den onde heks Kimæra. Da hendes vildven bliver kidnappet af Kimæra, beslutter Clara sig for at tage ud på en farefuld rejse, hvor hun må bruge sine nye evner for at overvinde de onde kræfter og bevise over for sig selv, at hun ikke længere er en normal pige, men en vaskeægte vildheks.

 

Esben Smed.