4. maj. 2016
Af Lene Skriver Bak

Oscar-vinderen Cate Blanchett udnævnt til ambassadør

Cate Blanchett møder syriske flygtninge i Jordan.
Cate Blanchett møder syriske flygtninge i Jordan.
Foto: AOP
Den australske Oscar-vindende skuespiller Cate Blanchett er blevet udnævnt til goodwill-ambassadør for FNs flygtningehøjkommissariat.

Skuespilleren Cate Blanchett har takket ja til en tjans som goodwill-ambassadør for UNHCR (FNs flygtningehøjkommissariat, red).

Den 46-årige dobbelt Oscar-vinder har arbejdet med UNHCR i to år og har netop været i Jordan, hvor hun besøgte nogle af de humanitære indsatser, som organisationen har for mennesker på flugt fra situationen i Syrien.

- Jeg er meget stolt af at påtage mig denne rolle. Der har aldrig været et mere afgørende tidspunkt at stå sammen med flygtninge og vise solidaritet. Vi oplever en krise uden sidestykke og ansvaret må og skal deles verden over, sagde Cate Blanchett i forbindelse med udnævnelsen.

Cate Blanchett, der har været nomineret til den prestigefyldte Oscar-pris hele seks gange, har to gange taget statuetten med sig hjem. Første gang i 2005, hvor hun vandt prisen for bedste kvindelige birolle for filmen ”The Aviator” og senest for sin hovedrolle i filmen ”Blue Jasmine” i 2014.

Mors Dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter

Læs mere om: