Prinsesse Leia fra Star Wars-filmene er død

Carrie Fischer som prinsesse Leia i den første Star Wars-film: "Et nyt håb" med den helt specielle frisure, der også var med til at gøre hende berømt. 

Carrie Fischer som prinsesse Leia i den første Star Wars-film: "Et nyt håb" med den helt specielle frisure, der også var med til at gøre hende berømt. 

Foto: AOP
Skuespilleren Carrie Fisher, der især blev kendt for rollen som prinsesse Leia i den originale Star Wars-trilogi, er død, 60 år gammel.

Kun 60 år blev Carrie Fisher. Den amerikanske skuespiller, der som 21-årig blev verdensberømt som prinsesse Leia i den første Star Wars-film, døde 3. juledag 2016 i Los Angeles i Californien. 

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Carrie Fisher fik et hjerteanfald på et fly undervejs fra London til Los Angeles lillejuleaftensdag og blev indlagt straks efter landingen. Det forlød, at hun var i bedring, men 3. juledag om morgenen døde hun.

Berømte Hollywood-forældre 

Ifølge det amerikanske medie People Magazine udtaler en talsmand for familien disse ord på vegne af Carrie Fishers eneste barn, datteren Billie Lourd, 24:

- Det er med den dybeste sorg, at Billie Lourd kan bekræfte, at hendes elskede mor Carrie Fisher afgik ved døden klokken 8.55 i morges. Hun var elsket af hele verden, og hun vil blive savnet meget. Hele vores familie takker for jeres tanker og bønner, lyder det i udtalelsen.

Carrie Fisher var født ind i ægte Hollywood-familie. Hendes mor var Debbie Reynolds, kendt fra blandt andet musicalfilmen "Singin' in The Rain". Hendes far var sangeren og entertaineren Eddie Fisher, som forlod Debbie Reynolds, da Carrie var to år gammel, for at gifte sig med Elizabeth Taylor.

Indrømmede affære med Harrison Ford

Carrie Fisher blev med et slag verdensberømt, da hun spillede prinsesse Leia i den originale "Star Wars"-trilogi, som har været et kultfænomen siden udgivelsen i årene fra 1977 til 1983. Carrie Fischer var blot 19 år, da indspilningerne begyndte, og i sin bog "The Princess Diarist" afslørede hun tidligere i år, at hun havde en affære med skuespilleren Harrison Ford under indspilningerne til den første "Star Wars"-film, "Stjernekrigen". Den i dag 74-årige Harrison Ford spiller Han Solo i filmene. Men da indspilningerne var forbi, var affæren det også.

Carrie Fisher og Harrison Ford blev professionelt genforenet, da begge de to oprindelige stjerner spillede med i "Star Wars: The Force Awakens", der havde premiere i 2015. 
Herunder ses Carrie Fischer sammen med Mark Hamill, da de to mødtes for et år siden i Los Angeles. Mark Hamill spillede prinsesse Leias tvillingebror, Luke Skywalker, i "Star Wars"-filmene.
Foto: AOP

Stormfuldt ægteskab med Paul Simon

Carrie Fisher blev gift i 1983 med sangeren Paul Simon fra den berømte duo "Simon & Garfunkel", men ægteskabet var stormfuldt, og parret blev skilt allerede året efter. Hun giftede sig aldrig igen.
Hun fik kun ét barn, datteren Billie, som er født i 1992. Faderen var talent-agenten Bryan Lourd, som Carrie Fisher datede i tre år.  

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden